Εκατοντάδες Εγκαταστάσεις στο Χείλος Κρατήρα στη Σελήνη (video)

Εκατοντάδες Εγκαταστάσεις στο Χείλος Κρατήρα στη Σελήνη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Σελήνη κάθε μέρα μας εκπλήσσει με αυτά που ανακαλύπτουν όσοι έχουν την υπομονή να ασχοληθούν και να εξερευνήσουν μέτρο-μέτρο τον χάρτη της Σελήνης, όπως δίνεται από εφαρμογές της Google.

Έτσι και αυτή τη φορά ο Αργεντινός ερευνητής Marcelo Irazusta μας παρουσιάζει ένα ακόμα μεγάλο μυστήριο μέσα σε έναν κρατήρα. Αυτά που βλέπουμε φαίνεται να βρίσκονται στο χείλος ενός κρατήρα και, όπως μπορούμε πολύ εύκολα να διακρίνουμε, δεν έχουν καμία σχέση με φυσικούς σχηματισμούς, με άμορφους βράχους και άλλα τέτοια που, κανονικά, θα έπρεπε να βλέπαμε.

Πρόκειται για πολλές, πάρα πολλές, ίσως εκατοντάδες ή πολύ-πολύ περισσότερες δομές που είναι κιβωτιόσχημες ή αφορούν μεγάλου μήκους παραλληλόγραμμα. Οι ορθές γωνίες που έχουν πολλές δομές είναι ολοφάνερες και δεν αφήνουν αμφιβολίες.

Οι σκεπτικιστές, ενδεχομένως, θα σκεφτούν ότι πρόκειται για pixel και τίποτε περισσότερο. Όμως, πως γίνεται αυτά τα ορθογώνια ψηφιακά σφάλματα να εμφανίζονται μόνο γύρω στο χείλος του κρατήρα και όχι πάρα πέρα, πιο δω πιο κει. Λες και το “σφάλμα”, τα πίξελ, να “επέλεξαν” να βρεθούν εκεί που εντοπίζονται. Περίεργο δεν είναι;

Άραγε, τελικά, πρόκειται για κάποιο είδος βάσεων, κτιριακών δομών, ή για ένα σφάλμα, μερικές δεκάδες παρειδωλίες; Ποιος ξέρει; Η αλήθεια πάντως είναι ότι βρίσκονται εκεί και προέρχονται από εικόνες της NASA.

Ενδεικτικές συντεταγμένες:

21°31΄27,93 N 148°35; 00,00 E

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Misteriosas construcciones en un cráters de la Luna

diadrastika.com