Εκπληκτικές Χρήσεις για το Οδοντικό Νήμα που θα σας Λύσουν τα Χέρια

Εκπληκτικές Χρήσεις για το Οδοντικό Νήμα που θα σας Λύσουν τα Χέρια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αρκετοί από εμάς που θέλουμε να διατηρούμε τα ούλα και τα δόντια μας υγιή πιθανότατα να χρησιμοποιούμε και κάποιο οδοντικό νήμα για τον καθαρισμό τους. Όμως, το οδοντόνημα δεν είναι μόνο χρήσιμο για τα δόντια, αλλά έχει πάρα πολλές ακόμα χρήσεις που πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί.

Κρατήστε αυτόν τον κατάλογο που ακολουθεί και φυλάξτε τον στο μυαλό σας ή σε κάποιο συρτάρι καθώς κάποια από τα παρακάτω μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Επίσης, είναι χρήσιμο να έχετε στην τσάντα σας ένα πακετάκι με οδοντικό νήμα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

Ησυχάστε το νεροχύτη που στάζει
Το νερό που στάζει από ένα νεροχύτη δεν είναι ο πιο ενοχλητικός θόρυβος όταν πάτε να πέσετε για ύπνο; Η πιο γρήγορη και εύκολη λύση μέχρι να καλέσετε έναν υδραυλικό, είναι να πάρετε ένα κομμάτι οδοντικό νήμα, να δέσετε τη μία άκρη στο χείλος της βρύσης και την άλλη να την οδηγήσετε στο σιφόνι. Η χορδή που θα σχηματιστεί θα στέλνει κάθε σταγόνα στην αποχέτευση, αθόρυβα.

Καθαρίστε τα πλήκτρα του υπολογιστή
Ακριβώς όπως το νήμα καθαρίζει ανάμεσα στα δόντια σας, μπορεί να καθαρίσει στα κενά των πλήκτρων του υπολογιστή σας. Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα ειδικά σπρέι με αέρα.

Αφαιρέστε τις κολλημένες φωτογραφίες
Οι παλιές φωτογραφίες έχουν κολλήσει στις σελίδες των παλιών άλμπουμ, στο ψυγείο ή αλλού; Αλλά φυσικά δεν θέλετε να τις καταστρέψετε προκειμένου να τις βγάλετε. Για να τις αφαιρέσετε, απλώς σύρετε ένα κομμάτι νήμα ανάμεσα στην εικόνα και την επιφάνεια που είναι κολλημένες και θα βγουν αβίαστα.

Σφίξτε τα χαλαρά γυαλιά
Ξέρεις πότε βγαίνει μια μικροσκοπική βίδα από τα γυαλιά σου θα ξεβιδωθεί ξανά και τα τα γυαλιά πέσουν στο πρόσωπό σου; Περάστε στις τρυπούλες που τα ενώνει η βίδα, ένα κομμάτι νήμα  και δέστε έναν κόμπο. Θα κρατήσει για πολύ καιρό μέχρι να βρείτε τη βίδα που χάθηκε ή να το πάτε σε μαγαζί οπτικών.

Κόψτε ένα κέικ ομοιόμορφα
Φτιάξατε ένα κέικ δύο στρώσεων και θέλετε να το χωρίσετε στη μέση οριζόντια, αλλά φοβάστε ότι δεν θα τα καταφέρετε με το μαχαίρι; Απλά τοποθετήστε οδοντογλυφίδες γύρω από τη μέση του κέικ (χρησιμοποιήστε ένα χάρακα για να είστε ακριβείς), και στη συνέχεια τυλίξτε ένα κομμάτι οδοντικό νήμα ακριβώς πάνω τους και τραβήξτε το προς το μέρος σας με αργή, σταθερή κίνηση.

Εκπληκτικές Χρήσεις για το Οδοντικό Νήμα που θα σας Λύσουν τα Χέρια

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτό λειτουργεί επίσης για την ομοιόμορφη κοπή τυριού ή άλλων μαλακών φαγητών. Πριν το κάνετε αφαιρέστε από το νήμα το κέρωμα που έχει ή/και το άρωμα.

Βγάλτε τα καυτά κουλουράκια από το φούρνο
Αν θέλετε να βγάλετε τα ζεστά κουλουράκια από το δίσκο πριν κρυώσουν για να βάλετε την επόμενη φουρνιά, χωρίς να καείτε, απλά τεντώστε και σύρετε ένα κομμάτι οδοντικό νήμα από κάτω και τραβήξτε. Πριν το κάνετε αφαιρέστε από το νήμα το κέρωμα που έχει ή/και το άρωμα.

Ποπ κορν για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας
Αν θέλετε να κάνετε γιρλάντες από ποπ κορν για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, περιδέραια ζυμαρικών κλπ κλπ, περάστε το νήμα από μία βελόνα και στη συνέχεια από τα ποπ κορν. Μην τα φάτε μετά, ή πριν το κάνετε αφαιρέστε από το νήμα το κέρωμα που έχει ή/και το άρωμα.

Αφαιρέστε ένα κολλημένο δαχτυλίδι
Τυλίξτε ένα κομμάτι οδοντικό νήμα γύρω από το δάχτυλο που έχει κολλήσει το δαχτυλίδι και μόλις το φτάσετε περάστε το νήμα μέσα στο δακτυλίδι. Μόλις το κάνετε, θα πρέπει να είστε σε θέση να αρχίσετε να ξετυλίξετε και σιγά-σιγά αυτό θα φέρει το δαχτυλίδι προς τα έξω.

Δέστε τα μαλλιά σας
Ξεχάσατε ή χάσατε το λαστιχάκι για τα μαλλιά σας; Δέστε τα πρόχειρα με οδοντόνημα.

Για τα κομμένα κορδόνια
Αν σας κόπηκαν τα κορδόνια των παπουτσιών και δεν έχετε πρόχειρα άλλα, περάστε ένα κομμάτι οδοντόνημα ανάμεσα στις τρύπες και δέστε τα. Θα κρατήσει για μερικούς περιπάτους, ή μέχρι να μπορέσετε να πάρετε ένα νέο ζευγάρι κορδόνια.

Φτιάξτε μία πρόχειρη φωτιά
Απλά τυλίξτε ένα κομμάτι του κερωμένου οδοντικού νήματος γύρω από μερικά ξυλαράκια και ανάψτε με ένα αναπτήρα ή σπίρτο. Η φλόγα θα κρατήσει χωρίς να παιδεύεστε να φυσάτε και όλα εκείνα που ξέρουν οι πρόσκοποι, αλλά όχι εσείς.

Δέστε ένα κοτόπουλο
Μπορείτε να δέσετε ένα κοτόπουλο για να το βάλετε στο φούρνο, να δέσετε ένα ρολό κρέας, ή οποιοδήποτε άλλο είδο κρέατος. Πριν το κάνετε αφαιρέστε από το νήμα το κέρωμα που έχει ή/και το άρωμα., διαφορετικά μπορεί να σας καταστρέψει το γεύμα ή/και την υγεία σας.

Ξέρατε, λοιπόν, ότι το οδοντικό νήμα έχει τόσες πολλές χρήσεις, και ίσως ακόμα περισσότερες; Όπως, βλέπετε δεν είναι μόνο για τα δόντια

tiphero.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com