Γιατί να Σταματήσετε να τρώτε Λευκό Ψωμί και Προϊόντα Από Άσπρο Αλεύρι (video)

[30/10/2018 - 10:58]

Γιατί να Σταματήσετε να τρώτε Λευκό Ψωμί και Προϊόντα Από Άσπρο Αλεύρι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε με το φαγητό τους λευκό ψωμί, σε σάντουιτς, τοστ κλπ, είναι κάτι σαν παράδοση. Ωστόσο, δεν συγκαταλέγεται στα τρόφιμα που ανήκουν στις πιο υγιεινές επιλογές, όπως και τα προϊόντα από λευκό αλεύρι.

Όπως υποστηρίζεται, ο κυριότερος και βασικότερος λόγος είναι πως πρόκειται για ένα επεξεργασμένο δημητριακό, δηλαδή ο σπόρος του, κατά την διαδικασία αυτή, χάνει περισσότερες από τις φυτικές ίνες που περιέχει, καθώς και τις βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι πολύ χρήσιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και πολλοί κατασκευαστές άρτου προσθέτουν βιταμίνες, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.

Επιπλέον, το λευκό ψωμί έχει αρκετά υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που με απλά λόγια αυτό σημαίνει απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Δίνει, δηλαδή, ενέργεια, αλλά στην συνέχεια αυτή πέφτει απότομα και οδηγεί αυτόν που τον κατανάλωσε να θέλει να φάει αργότερα κάτι επιπλέον για να «κρατηθεί» η ενέργεια, με αποτέλεσμα, πολλές φορές, την αύξηση του σωματικού βάρους. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση διαβήτη τύπου-2, ή άλλες κρυφές πτυχές που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακά προβλήματα.

Αλλά αυτά είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που μπορούμε να αναφέρουμε, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί από το ελληνικό κανάλι «Ακαδημία Υγείας» του YouTube, Μπορείτε να μάθετε πολύ περισσότερους λόγους, σύμφωνα με τους οποίους, ίσως, θα σας έκαναν να το σκεφτείτε και να σταματήσετε να τρώτε λευκό ψωμί και προϊόντα από λευκό αλεύρι, όπως προτείνει.

Παρακολουθείστε, λοιπόν, το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα:

Διαβάστε επίσης: Πως να Φτιάξω το ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΨΩΜΙ του Κόσμου (video)

Δέκα Λόγοι Να Κόψετε Το Άσπρο Ψωμί και Προϊόντα Από Άσπρο Αλεύρι

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ