Ο Ιπτάμενος Δίσκος που Αναστάτωσε το Νομό Ηλείας το 1950

Ο Ιπτάμενος Δίσκος που Αναστάτωσε το Νομό Ηλείας το 1950

Το φαινόμενο των ιπτάμενων δίσκων, ή γενικότερα των άγνωστων αντικειμένων που πετάνε στους ουρανούς, δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε συμβαίνει μόνο πρόσφατα στον ελλαδικό εναέριο χώρο. Πάει αρκετές δεκαετίες πίσω. Ίσως, περισσότερες από όσες νομίζετε.

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της εποχής εκείνης -d-

Στις 14 Απριλίου του 1950, γύρω στις εννιά το βράδυ, τα μέλη ενός συνεργείου μηχανικών, που βρίσκονταν στη δημόσια οδό κοντά στο χωριό Μαραθιά της Αμαλιάδας, αντιλήφθηκαν ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο στον νυχτερινό ουρανό.

Η άγνωστης ταυτότητας πτητική μηχανή ήταν κατάφωτη και κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με κατεύθυνση από τα βορειοανατολικά προς τα νότια.

Μάλιστα, ο μηχανικός Λεωνίδας Μανούσος, περιγράφοντας το παράξενο αυτό φαινόμενο, ήταν βέβαιος ότι επρόκειτο περί ιπτάμενου δίσκου, που πετούσε σε χαμηλό ύψος και εκτόξευε φλόγες, που φώτιζαν τα πάντα στο πέρασμά του.

Εξάλλου, πολλοί κάτοικοι του Πύργου Ηλείας ισχυρίζονταν ότι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του συνταρακτικού αυτού περιστατικού και δήλωναν κατάπληκτοι ότι το αντιλήφθηκαν κυρίως, όταν ο ιπτάμενος δίσκος απομακρυνόταν από την περιοχή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 15/04/1950

Ο Ιπτάμενος Δίσκος που Αναστάτωσε το Νομό Ηλείας το 1950

strangepress.gr

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.