Κάτι Πολύ Παράξενο Εντοπίστηκε στην Ανταρκτική

Κάτι Πολύ Παράξενο Εντοπίστηκε στην Ανταρκτική

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας βρήκαν νέα δεδομένα για στοιχεία που εντόπισαν στην Ανταρκτική τα οποία δεν αντιστοιχούν στα έως τώρα γνωστά.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν κοσμικά σωματίδια χαμηλής ενέργειας συγκρούονται με τη Γη, αυτά περνούν από μέσα της. Τα σωματίδια υψηλής ενέργειας, αντίθετα, σίγουρα συγκρούονται με κάτι άλλο που τους εμποδίζει να προχωρήσουν περισσότερο. Έτσι προκαλούν μια “χιονοστιβάδα” συγκρούσεων, δημιουργώντας ένα “ντους” σωματιδίων που τελικά εμφανίζονται στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Αλλά τι θα συμβεί αν ένα σωματίδιο υψηλής ενέργειας πήγε σε όλη τη διαδρομή χωρίς να δημιουργήσει ντους σωματιδίων; Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς υπάρχει ένα σωματίδιο που δεν περιγράφεται από το Πρότυπο Μοντέλο.

Πρόσφατα, ένας αισθητήρας μεγάλου υψομέτρου που αιωρείται πάνω από την Ανταρκτική, ως μέρος του έργου Antitattic Impulsive Transient Antenna (ANITA), κατέγραψε δύο παράξενα γεγονότα που σχετίζονται με σωματίδια. Το πρώτο έγινε το 2006 και το δεύτερο το 2014.

Και στις δύο περιπτώσεις, η συσκευή έδειξε ότι σωματίδια υψηλής ενέργειας περνούσαν κάπως μέσω του πλανήτη αλλά δεν συγκρούστηκαν με τίποτα. Ωστόσο, η πρώτη υπόθεση διαγράφηκε ως τεχνική αποτυχία, ενώ ο δεύτερος, αν και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία, δεν αποτέλεσε επίσης επαρκή λόγο για σοβαρή αμφισβήτηση του τυποποιημένου μοντέλου.

Οι επιστήμονες αναφέρουν τώρα ότι έχουν βρει άλλα στοιχεία για την ύπαρξη του ίδιου τύπου σωματιδίων, υποδηλώνοντας ότι οι ανωμαλίες που ανακαλύφθηκαν μπορεί πράγματι να σχετίζονται με άγνωστα σωματίδια. Τα νέα δεδομένα ελήφθησαν με τη χρήση του ανιχνευτή IceCube, του οποίου οι αισθητήρες, τοποθετημένοι στον πάγο της Ανταρκτικής, ανιχνεύουν συνεχώς τα συμβάντα στον κόσμο των σωματιδίων.

Τα δεδομένα αυτά έδειξαν ότι συνέβησαν τρία συμβάντα με ανεξήγητες ιδιότητες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δύο άσχετες πηγές δεδομένων δείχνουν ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για την πιθανή ύπαρξη σωματιδίων πέρα ​​από το γνωστό Πρότυπο Μοντέλο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρακολουθείστε και ένα σχετικό βίντεο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

What Just Mysteriously Rose Out Of Antarctica?

earth-chronicles.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com