Την Κιβωτό του Νώε Εντόπισαν Κατασκοπευτικοί Δορυφόροι της CIA

Την Κιβωτό του Νώε Εντόπισαν Κατασκοπευτικοί Δορυφόροι της CIA

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Κιβωτός του Νώε, όπως περιγράφεται στην Βίβλο, μαζί με τον ίδιο, την οικογένειά του και πολλά ζευγάρια ζώων, διασώθηκαν από τον κατακλυσμό που έστειλε ο Θεός για να ξεπλύνει τις αμαρτίες των ανθρώπων του εκείνου.

Σύμφωνα με την Βρετανική Daily Star Online, υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες ότι η CIA έχει εντοπίσει την θέση της Κιβωτού αξιοποιώντας εικόνες από κατασκοπευτικούς δορυφόρους επάνω από το Όρος Αραράτ, όπου σύμφωνα με τους βιβλικούς μελετητές είναι ο τόπος ανάπαυσης της Κιβωτού μετά τη μεγάλη πλημμύρα.

Η Κιβωτός λέγεται ότι ήταν ένα ξύλινο πλοίο μήκους 450 ποδών, πλάτους 75 και ύψους 35 (περίπου 137 X 23 X 10 μέτρα).

Τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία της CIA αποκαλύπτουν την αλληλογραφία μεταξύ μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με ένα συντονισμένο κυνήγι για την Κιβωτό.

Τουλάχιστον πέντε έγγραφα έχουν εντοπιστεί από το Daily Star Online, τα οποία αναλύουν λεπτομερώς τη συμμετοχή της CIA στο κυνήγι της Κιβωτού του Νώε.

Ωστόσο, οι προϊστάμενοι της CIA εμφανίζονται να απορρίπτουν αιτήματα για πληροφορίες από ιδιώτες συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών του Κογκρέσου Bob Wilson και Bill Archer και των Αμερικανών Γερουσιαστών John Danforth και Barry Goldwater.

Αλλά τα έγγραφα υπονοούν ότι η CIA έχει χρησιμοποιήσει δορυφορικές εικόνες και αεροφωτογραφίες για να ερευνήσει το όρος Αραράτ για οποιοδήποτε ίχνος της Κιβωτού του Νώε.

Σε αλληλογραφία μεταξύ του γερουσιαστή Goldwater και του διευθυντή της CIA Stansfield Turner, αποκαλύπτεται ότι η υπηρεσία είχε “προσεκτικά αναθεωρήσει” αποδεικτικά στοιχεία για την Κιβωτό του Νώε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο επικεφαλής των δημόσιων υποθέσεων της CIA, Angus Thuermer, φαίνεται να παραδέχεται σε αλληλογραφία του πως «εξέτασε το θέμα με κάποια λεπτομέρεια».

Η αεροφωτογραφία και οι δορυφορικές εικόνες αποτελούν το κοινό νήμα ανάμεσα σε όλους αυτούς τους φαινομενικούς εξερευνητές για την Κιβωτό του Νώε.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από τα κατασκοπευτικά Lockheed U-2 και τους δορυφόρους αναγνώρισης KH-4, φαίνεται να έχουν ξεψαχνίσει το Αραράτ.

Οι πραγματικές εικόνες που αναλύονται λεπτομερώς στα έγγραφα αναφέρονται συνεχώς ως διαβαθμισμένες και κατά συνέπεια η CIA αρνείται οποιαδήποτε εξωτερική πρόσβαση στις εικόνες αυτές.

Ένα κομμάτι αλληλογραφίας που χαρακτηρίζεται ως «μυστικό» – στο οποίο τόσο ο παραλήπτης όσο και ο αποστολέας έχουν αφαιρεθεί από την αποχαρακτηρισμένη έκδοση – ομολογεί ότι δορυφορικές εικόνες από τους δορυφόρους KH-4 είναι “χαμηλής απόδοσης” λόγω κάλυψης της περιοχής από σύννεφα.

Δεν είναι σαφές πόσο χρόνο και προσπάθεια οι επικεφαλής της CIA κατέβαλαν στην αναζήτηση της χαμένης Κιβωτού του Νώε, αλλά αυτά τα έγγραφα δείχνουν ότι διεξήχθη αρκετή έρευνα από το μεγαλύτερο πρακτορείο πληροφοριών του κόσμου.

Την Κιβωτό του Νώε Εντόπισαν Κατασκοπευτικοί Δορυφόροι της CIA

Την Κιβωτό του Νώε Εντόπισαν Κατασκοπευτικοί Δορυφόροι της CIA

Το τμήμα Εθνικού Κέντρου Φωτογραφικής Ερμηνείας (National Photographic Interpretation Centre – NPIC) της CIA, είδε τους αναλυτές να επισκέπτονται την έκθεση του Γάλλου εξερευνητή Fernand Navarra, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρήκε την απόδειξη της Κιβωτού του Νώε στο βουνό, συμπεριλαμβανομένης μιας ξύλινης δοκού πέντε ποδών.

Οι αναλυτές του NPIC εξέτασαν την περίπτωση, αλλά τα έγγραφα αναφέρουν λεπτομερώς ότι “δεν βρήκαν τίποτα που θα βοηθούσε τις προσπάθειες αναζήτησης”.

Και αποκαλύπτει επίσης ότι οι αρχηγοί των NPIC είχαν την εντολή να συγκρίνουν μια φερόμενη ως φωτογραφία εδάφους της Κιβωτού που τους έδειξε ο αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών Captain Howard Schue.

Τα έγγραφα της CIA που αποκαλύφθηκαν από την Daily Star Online επανειλημμένα δηλώνουν ότι δεν κατάφεραν να βρουν κάποια στοιχεία για την Κιβωτό στο όρος Ararat.

“Η τεκμηρίωση υποδεικνύει επίσης ότι ποτέ δεν κατορθώσαμε να προσδιορίσουμε με βεβαιότητα την Κιβωτό του Νώε”, αναφέρεται.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη άρνηση στο να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, από όσους έως τώρα τις έχουν ζητήσει, ανάμεσά τους σημαντικά και εξέχοντα πρόσωπα.

Αν, λοιπόν, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν έως τώρα αποχαρακτηριστεί, σχεδόν διαφαίνεται ότι δεν ανακάλυψαν κάτι σημαντικό, για ποιό λόγο η CIA αρνείται οποιαδήποτε πρόσβαση στα υπόλοιπα. Μήπως γιατί στα υπόλοιπα αποκαλύπτεται ότι τελικά την εντόπισαν; Και πραγματικά βρήκαν την Κιβωτό του Νώε, για ποιό λόγο δεν την αποκαλύπτουν;

diadrastika.com