Κορυφαίος Επιστήμονας Προειδοποιεί για τους Κίνδυνους του CERN προς τον Πλανήτη και την Ανθρωπότητα, δηλαδή, ΑΥΤΑ που ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ.

Κορυφαίος Επιστήμονας Προειδοποιεί για τους Κίνδυνους του CERN προς τον Πλανήτη και την Ανθρωπότητα, δηλαδή, ΑΥΤΑ που ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στο παρελθόν έχουμε ακούσει πολλά να λέγονται για το CERN και τους κινδύνους του ή τους απώτερους σκοπούς του, όμως στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν καταρριφθεί από τους αρμόδιους αλλά και πολλά σκεπτικιστικά ιστολόγια. Ωστόσο, διάσημος καθηγητής έρχεται να τα ανατρέψει όλα.

Σύμφωνα με την dailystar.co.uk, ο καθηγητής Lord Martin Rees, ένας βραβευμένος κοσμολόγος και αστροφυσικός, στο νέο του βιβλίο «Για το Μέλλον: Προοπτικές για την Ανθρωπότητα» (On the Future: Prospects for Humanity), δεν αφήνει πολλά περιθώρια εκτός πραγματικότητας καθώς με αυτό άγγιξε όλους τους τύπους απειλών, όπως η αλλαγή του κλίματος, ο πόλεμος και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ανάμεσα σε άλλα, ο καθηγητής Rees είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα πως όταν οι επιστήμονες πραγματοποιούν πειράματα με άτομα που συγκρούονται για να δημιουργήσουν κουάρκ – τα θεμελιώδη συστατικά της ύλης – θα μπορούσε να υπάρξει μια ακούσια συνέπεια.

Κορυφαίος Επιστήμονας Προειδοποιεί για τους Κίνδυνους του CERN προς τον Πλανήτη και την Ανθρωπότητα, δηλαδή, ΑΥΤΑ που ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ.
Ο καθηγητής Lord Martin Rees

Είπε ότι αυτά τα πειράματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Γη σε έναν Αρμαγεδδώνα, ξεκινώντας έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση από καταστροφικά γεγονότα.

Αναφέρεται, σύμφωνα με το The Telegraph:

«Ίσως να σχηματίσουμε μια μαύρη τρύπα και στη συνέχεια να ρουφήξει τα πάντα γύρω της.

Η δεύτερη τρομακτική πιθανότητα είναι ότι τα κουάρκ θα επανασυναρμολογηθούν σε συμπιεσμένα αντικείμενα αποκαλούμενα strangelets.

Αυτό από μόνο του θα ήταν αβλαβές. Ωστόσο, κάτω από ορισμένες υποθέσεις, ένα ξέσπασμα θα μπορούσε, με τη μετάδοση, να μετατρέψει οτιδήποτε άλλο συναντά σε μια νέα μορφή ύλης, μεταμορφώνοντας ολόκληρη τη γη σε μια σφαίρα περίπου εκατό μέτρων».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο καθηγητής Rees δήλωσε ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων στο Cern θέτει έναν τέτοιο κίνδυνο, δηλώνοντας:

«Ο κενός χώρος – αυτό που οι φυσικοί ονομάζουν κενό – είναι κάτι περισσότερο από ένα τίποτα.

Είναι η αρένα για όλα όσα συμβαίνουν. Υπολανθάνουν όλες οι δυνάμεις και τα σωματίδια που διέπουν τον φυσικό κόσμο. Το παρόν κενό μπορεί να είναι εύθραυστο και ασταθές.

Μερικοί έχουν υποθέσει ότι η συγκεντρωμένη ενέργεια που δημιουργείται όταν τα σωματίδια συντρίβονται μαζί θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια “μετάβαση φάσης” που θα σχίσει την ύφανση του χώρου. Αυτή θα ήταν μια κοσμική καταστροφή, όχι μόνο μια επίγεια».

Ωστόσο, ο καθηγητής Rees παραδέχεται ότι δημιουργούνται σωματίδια υψηλότερης ενέργειας στο διάστημα χωρίς καταστροφικές συνέπειες.

Αλλά, δήλωσε ότι η σημερινή κατανόηση της φυσικής σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμα «ασταθής», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί την πιθανότητα του κόσμου να τελειώνει με αυτό τον τρόπο.

«Η καινοτομία είναι συχνά επικίνδυνη, αλλά αν δεν παραιτηθούμε από τους κινδύνους, μπορούμε να παραιτηθούμε από τα οφέλη.

Ωστόσο, οι φυσικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη διεξαγωγή πειραμάτων που δημιουργούν συνθήκες χωρίς προηγούμενο, ακόμη και στο Σύμπαν.

Με τον ίδιο τρόπο, οι βιολόγοι θα πρέπει να αποφεύγουν τη δημιουργία δυνητικά καταστροφικών γενετικά τροποποιημένων παθογόνων παραγόντων μεγάλης κλίμακας τροποποίησης της ανθρώπινης βλαστικής σειράς.

Πολλοί από εμάς έχουν την τάση να απορρίπτουν αυτούς τους κινδύνους (και να τους θεωρούν) ως επιστημονική φαντασία, αλλά στοιχηματίζουν σε θέματα που δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν, έστω και αν θεωρούνται εξαιρετικά απίθανα».

Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Hadron Collider could ‘shrink Earth to 330ft’

https://youtu.be/oRnnJQ0BH5o

diadrastika.com