Τα Μυστικά της Γης σε ένα Συναρπαστικό Βίντεο από τη NASA

Τα Μυστικά της Γης σε ένα Συναρπαστικό Βίντεο από τη NASA

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πώς μοιάζει ο πλανήτης μας από το διάστημα; Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με τις αγαπημένες εικόνες του μπλε χρώματος ή του ανοιχτού μπλε ως σημείου στον διαστημικό χάρτη, από μία απόσταση δισεκατομμυρίων μιλίων μακριά από εδώ.

Αλλά πιο κοντά στο “σπίτι” μας, στην πλησιέστερη περιοχή του διαστημικού χώρου, μπορεί να συναντήσετε ένα άγνωστο θέαμα.

Διαβάστε επίσης: Η ΓΗ μας ΔΕΝ είναι ΓΑΛΑΖΙΑ ούτε ΓΑΛΑΝΟΠΡΑΣΙΝΗ… !!! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Αν κοιτάξετε τη Γη από μόλις 300 μίλια πάνω από την επιφάνεια, κοντά στην τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, θα μπορούσατε να δείτε ζωντανές σειρές κόκκινου και πράσινου ή μοβ και κίτρινου φωτός που προέρχονται από την ανώτερη ατμόσφαιρα. Αυτό είναι airglow.

Το Airglow συμβαίνει όταν τα άτομα και τα μόρια στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ενθουσιασμένα από το ηλιακό φως, εκπέμπουν φως για να μας στείλουν την εξέχουσα τους ενέργεια.

Ή, μπορεί να συμβεί όταν τα άτομα και τα μόρια που έχουν ιονισθεί από το φως του ήλιου να συγκρούονται και συλλαμβάνουν ένα ελεύθερο ηλεκτρόνιο.

Και στις δύο περιπτώσεις, εκπέμπουν ένα σωματίδιο φωτός – που ονομάζεται φωτόνιο – για να χαλαρώσουν και πάλι.

Το φαινόμενο είναι παρόμοιο με το γνωστό Σέλας, μόνο που αυτά τα Σελάη οδηγούνται από τα σωματίδια υψηλής ενέργειας που προέρχονται από τον ηλιακό άνεμο, ενώ το airglow ενεργοποιείται από την καθημερινή ηλιακή ακτινοβολία.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ακολουθείστε τον σύνδεσμο της NASA εδώ: https://www.nasa.gov, ή παρακολουθείστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα και να δείτε τη Γη όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ έως τώρα:

The Secrets behind Earth’s Multi-colored Glow

diadrastika.com