Η NASA Φωτογράφισε ένα Τετράγωνο Παγόβουνο! Ποιός Κόβει Τόσο Τέλεια Ορθογώνια;

[22/10/2018 - 10:05]

Η NASA Φωτογράφισε ένα Τετράγωνο Παγόβουνο! Ποιός Κόβει Τόσο Τέλεια Ορθογώνια;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κοιτάξτε το παγόβουνο της φωτογραφίας επάνω. Είναι εντυπωσιακό. Είναι ένα τέλειο ορθογώνιο. Ένα αντικείμενο με σχεδόν γεωμετρική τελειότητα που πλέει σε μια πολική θάλασσα. Κάτω από ποιές συνθήκες μπορεί να δημιουργήθηκε;

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όλων και ιδιαίτερα των συνωμοσιογράφων είναι ότι κάποιο ιπτάμενο αντικείμενο με κάποιο είδος ακτίνας το έκοψε σε αυτό το τόσο τέλειο περίγραμμα, με τις τόσο τέλεια ορθές γωνίες του.

Η δεύτερη σκέψη είναι πως πρόκειται για μια τεράστια τεχνητή πλατφόρμα από ένα απόρρητο πρόγραμμα πάνω στην οποία προσγειώνονται μυστικά αεροσκάφη. Ή μήπως είναι μία μυστική βάση εξωγήινων;

Σύμφωνα με το livescience.com, αυτό το φύλλο πάγου δεν έχει καμία σχέση με εξωγήινους και μυστικά προγράμματα. Όπως εξήγησε η Kelly Brunt, επιστήμονας πάγου με τη NASA και του Πανεπιστημίου του Maryland, πιθανότατα σχηματίστηκε από μια διαδικασία αρκετά συνηθισμένη στις άκρες των παγόβουνων.

Τα παγόβουνα είναι πλατιά, επίπεδα και μακριά, όπως τα φύλλα στο μιλφέιγ. Πολύ απλά θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα νύχι που όταν μεγαλώνει υπερβολικά, τότε αυτό σπάει και συχνά σχηματίσει γωνίες. Όταν διαχωρίζονται αυτά τα φύλλα πάγου, συμβαίνει αυτό που βλέπουμε το οποίο προέκυψε από την παγωμένη τράπεζα Larsen C στην Ανταρκτική Χερσόνησο .

Επίσης, είναι πολύ επικίνδυνο να βρίσκεται κάποιος επάνω του και να περπατάει, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί.

Κάπως έτσι, λοιπόν, έχει η επιστημονική εξήγηση, καθώς το γεγονός των τετράγωνων και τόσο τέλεια ορθογώνιων φύλλων πάγου με πλατιές επίπεδες επιφάνειες είναι κάτι συνηθισμένο.

Παρακολουθείστε και το βίντεο για να δείτε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Perfectly square iceberg baffles the Internet

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ