Περίεργες Μαζικές Επιθέσεις από Δηλητηριώδεις Αράχνες

[10/10/2018 - 19:07]

Περίεργες Μαζικές Επιθέσεις από Δηλητηριώδεις Αράχνες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι από εμάς θα θυμόμαστε το μυστηριώδες «πέπλο που έφτιαξαν αράχνες» στο Αιτωλικό και κάλυψε μία τεράστια έκταση από την βλάστηση μέχρι και βάρκες ολόκληρες.

Τώρα έχουμε δύο άλλα περίεργα κρούσματα, αλλά αυτή τη φορά όχι με “υφαντά φτιαγμένα από ιστούς αράχνης”.

Σύμφωνα με την Βρετανική dailymail.co.uk, στις 9/10/18, τουλάχιστον 7 σχολεία εκκενώθηκαν στο Λονδίνο και χιλιάδες παιδιά στάλθηκαν στα σπίτια τους όταν παρατηρήθηκε εισβολή από False Widows, ένα είδος αράχνης.

Αμέσως, οι ομάδες καταπολέμησης των παρασίτων έκαναν τις ανάλογες επιχειρήσεις για να φέρουν την εστία υπό έλεγχο πριν από οποιαδήποτε εκκόλαψη αυγών.

Οι False Widows, καταγράφηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη δεκαετία του 1870, αφού πιστεύεται ότι ήρθαν σε φορτηγά πλοία από τη Μαδέρα και τα Κανάρια Νησιά.

Τα δαγκώματα αυτής της αράχνης, η οποία έχέι το μέγεθος ενός κέρματος 50 πεννών, μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, πρήξιμο ή μια άσχημη λοίμωξη εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να σκοτώσουν σε σπάνιες περιπτώσεις.

Ένα άλλο περιστατικό που αναφέρει επίσης η dailymail.co.uk, την ίδια μέρα, είναι εκείνο που έλαβε χώρα στην Αυστραλία.

Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να είναι προσεκτικοί από τις δηλητηριώδεις αράχνες που έρχονται στην επιφάνεια ύστερα την καταρρακτώδη βροχή, που τις βγάζουν από τις φωλιές τους μέσα στο χώμα, σε βάθος 60 περίπου εκατοστών.

Το Poisons Information Centre έχει ήδη δεχτεί κλήσεις για μια σειρά από τσιμπήματα funnel-web spider, ένα είδος αράχνης, που μπορούν να σκοτώσουν ένα άτομο σε μόλις 15 λεπτά.

Όπως βλέπουμε, μαζί με τον καιρό τρελαίνονται και αυτά τα είδη, οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε, η Κλιματική Αλλαγή -για όποιον λόγο και αν συμβαίνει- δεν φέρνει μόνο Ακραία Καιρικά Φαινόμενα, αλλά και ακραίες συμπεριφορές σε κάποια είδη ζώων, εντόμων, ενδεχομένων και πτηνών, καθώς κάποια βρέθηκαν να πετάνε μεθυσμένα, εξαιτίας πιθανότατα πρόωρης ωρίμανσης κάποιων φρούτων που έφαγαν.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ