6 Στάσεις στην Γιόγκα για να Κοιμηθείτε σε Δευτερόλεπτα (video)

6 Στάσεις στην Γιόγκα για να Κοιμηθείτε σε Δευτερόλεπτα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αν έχετε προβλήματα με τον ύπνο, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει με έναν απίστευτο τρόπο! Υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορούν να ηρεμήσουν το νευρικό σας σύστημα, να ανακουφίσουν το στρες και να σας χαλαρώσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το BRIGHT SIDE κανάλι του Youtube, μοιράζεται μαζί μας έξι “asanas” που μπορούν να γίνουν από την άνεση του κρεβατιού μας. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την γιόγκα και τις ορολογίες της, διαβάστε αυτά που ακολουθούν πριν δείτε το βίντεο που είναι παρακάτω:

– Στον κόσμο της γιόγκα, αυτή η στάση ονομάζεται Viparita Karani, η οποία μεταφράζεται ως «αντίστροφη δράση». Αυτός ο τύπος στάσης δεν είναι ενδεδειγμένος εάν έχετε προβλήματα όρασης όπως το γλαύκωμα ή υποφέρετε από σοβαρά προβλήματα στο λαιμό ή την πλάτη.

– Η στάση  Salabhasana, όχι μόνο σας βοηθά να κοιμηθείτε σαν μωρό, αλλά είναι επίσης καλή για όσους έχουν προβλήματα με μετεωρισμό, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία και προβλήματα στο κάτω μέρος της πλάτης.

– Η στάση Upavistha Konasana, έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Δίνει στα πόδια σας ένα τέντωμα, ενισχύει τη σπονδυλική σας στήλη, διεγείρει τα κοιλιακά σας όργανα και χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα σας.

– Η Supta Baddha Konasana μειώνει το στρες στο νευρικό σύστημα, ανακουφίζει από την ένταση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, που είναι το κλειδί για έναν ξεκούραστο ύπνο.

– Η στάση Jathara Parivartanasana στοχεύει τους κοιλιακούς σας, τους προσαγωγούς, το ισχίο και τους ιγνυακούς τένοντες. Βοηθά στην πέψη βελτιώνει το ήπαρ, το πάγκρεας και το λεπτό έντερο.

– Η στάση Corpse απονείμει, επίσης, πολλά οφέλη στην υγεία μας. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, την κόπωση, τον πονοκέφαλο και την αϋπνία.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα και κυρίως να δείτε τις στάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν

Πριν κάνετε οποιαδήποτε από τις ασκήσεις συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό να αξιολογήσει το σώμα σας για αυτές.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

6 Poses That’ll Help You Fall Asleep In 10 Seconds

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

loading...