Ο Stephen Hawking Προειδοποιεί για Νέα Φυλή Υπερανθρώπων στο Τελευταίο Βιβλίο του

Ο Stephen Hawking Προειδοποιεί για Νέα Φυλή Υπερανθρώπων στο Τελευταίο Βιβλίο του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πιο διάσημος επιστήμονας του πλανήτη, που ξεγέλασε τους γιατρούς και τον θάνατο, με την σπάνια ασθένειά του η οποία τον καθήλωσε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, στο τελευταίο του βιβλίο κάνει μία τρομακτική πρόβλεψη.

Όπως αναφέρει η Βρετανική dailymail.co.uk, ο καθηγητής Stephen Hawking οραματίστηκε έναν κόσμο «υπερανθρώπων» στην τελική πρόβλεψή του πριν πεθάνει.

Σε μια συλλογή από άρθρα και δοκίμια που μας άφησε ο Hawking και δημοσιεύονται στο τελευταίο βιβλίο του “Brief Answers to the Big Questions”, εμπεριέχονται οι φόβοι του για τους κινδύνους του χειρισμού του DNA.

Ο διάσημος φυσικός πρότεινε ότι η Γενετική Μηχανική θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα φυλή ανθρώπων η οποία ενδεχομένως θα είχε τη δυνατότητα να καταστρέψει την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Στο βιβλίο του μοιράζονται οι φόβοι του επιστήμονα για μια νέα φυλή και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα εάν δοθεί η ευκαιρία σε αυτούς που διαθέτουν εκατομμύρια να αλλάξουν το DNA των παιδιών τους.

Η νέα φυλή θα μπορούσε ενδεχομένως να παρουσιάσει μεγαλύτερη νοημοσύνη, μακροζωία και να είναι ανθεκτική στις ασθένειες. Έγραψε:

«Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν πώς να τροποποιήσουν τόσο τη νοημοσύνη όσο και τα ένστικτα, όπως η επιθετικότητα.

Οι νόμοι θα είναι κατά της γενετικής μηχανικής με τους ανθρώπους, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό να βελτιώσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η μνήμη, η αντοχή στις ασθένειες και η διάρκεια ζωής».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο Stephen Hawking που πέθανε τον Μάρτιο του 2018 στην ηλικία των 76 ετών, “ζωγραφίζει” μια ανησυχητική εικόνα των ανακαλύψεων στη γενετική και στη νέα ανθρώπινη φυλή.

Ο παγκοσμίου φήμης φυσικός και συγγραφέας του “A Brief History of Time” μπορεί να προκάλεσε διαμάχη στις προβλέψεις του, αλλά ωστόσο πρότεινε μόνο τους φόβους του και τους κινδύνους που θα μπορούσε να δημιουργήσει η γενετική μηχανική για τους «μη εγκεκριμένους ανθρώπους», καθώς στο βιβλίο του αναφέρεται στο CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats), ένα σύστημα που επιτρέπει στους επιστήμονες να τροποποιούν επιβλαβή γονίδια και να προσθέτουν νέα.

Η επαναστατική τεχνική που εφευρέθηκε πριν από έξι χρόνια επιτρέπει στους επιστήμονες να κάνουν ένα είδος κοπτοραπτικής στο γενετικό υλικό.

diadrastika.com