Συγκλονιστική Ανακάλυψη Αρχαίας ΤΙΤΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ στο Πρώιμο Σύμπαν

[19/10/2018 - 08:44]

Συγκλονιστική Ανακάλυψη Αρχαίας ΤΙΤΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ στο Πρώιμο Σύμπαν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια τεράστια αρχαία δομή βρέθηκε να κρύβεται στο σύμπαν και είναι η μεγαλύτερη και η πιο τεράστια δομή που βρίσκεται σε τόσο μεγάλη απόσταση και ήδη έχει “τρελάνει” τους αστρονόμους.

Το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (Very Large Telescope) της ESO έχει κάνει μία πολύ συναρπαστική ανακάλυψη μιας τιτανικής δομής στο πρώιμο Σύμπαν. Το γεγονός έγινε βάση νέων μετρήσεων και παράλληλα με σύνθετες εξετάσεις των έως τώρα δεδομένων.

Όπως αναφέρει η independent.co.uk, την δομή αυτή οι ερευνητές ονόμασαν Hyperion, με απλά λόγια είναι η μεγαλύτερη και πιο τεράστια δομή που έχει βρεθεί έως τώρα πριν από την διαμόρφωση του Σύμπαντος Κόσμου.

Βρίσκεται τόσο μακριά που υπολογίζεται ότι “δημιουργήθηκε” όταν το Σύμπαν ήταν στα πρώτα του βήματα, μόλις δύο δισεκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang, όπως ανέφερε η Olga Cucciati η κύρια συγγραφέας της μελέτης.

Βλέποντας μια τέτοια τιτανοτεράστια δομή στο πρώιμο σύμπαν ήταν ένα σοκ για τους επιστήμονες που περίμεναν ότι τέτοιες μαζικές δομές θα μπορούσαν να σχηματιστούν μόνο στο Σύμπαν όπως υπάρχει σήμερα.

Η μάζα αυτού του πανάρχαιου και τεράστιου σούπερ συμπλέγματος, υπολογίζεται ότι είναι πάνω από πέντε δισεκατομμύρια φορές από εκείνη του Ήλιου και είναι παρόμοια με αυτή των μεγαλύτερων δομών που παρατηρούνται στο Σύμπαν σήμερα, ωστόσο η εύρεση ενός τόσο μεγάλου αντικειμένου στο πρώιμο Σύμπαν έχει συγκλονίσει τους αστρονόμους.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι το Hyperion έχει τόσο πολύ περίπλοκη δομή, που περιέχει τουλάχιστον 7 περιοχές υψηλής πυκνότητας που συνδέονται με νημάτια γαλαξιών αλλά με διαφορετική δομή.

Το Hyperion εντοπίστηκε στον αστερισμό του Εξάντα (Sextant).

Παρακολουθείστε το βίντεο, ώστε όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με τέτοια θέματα να το δείτε σε εικόνα:

Hyperion: A Cosmic Titan Discovered Lurking in the Early Universe

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ