Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Αν Τρώμε Γκρέιπφρουτ Κάθε Μέρα

Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Αν Τρώμε Γκρέιπφρουτ Κάθε Μέρα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα από αυτά τα φρούτα που είτε τα αγαπάς είτε τα μισείς. Η πικρή, ξινή γεύση του έχει ωστόσο μια γλυκύτητα, ενώ για πολλούς είναι η τέλεια συνοδεία στον πρωινό καφέ.

Το γκρέιπφρουτ είναι γεμάτος βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να κάνουν θαύματα στο οργανισμό και κατά συνέπεια στο σώμα μας.

Η επιδερμίδα γίνεται πιο λαμπερή
Το γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C (περίπου 72 mg). Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι κάνει το δέρμα πιο απαλό, μειώνει τις ρυτίδες και βοηθά σε βλάβες από τον ήλιο. Βοηθά επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συντείνει στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας.

Δεν αρρωσταίνετε συχνά
Με όλη αυτή τη βιταμίνη C καθώς και την υψηλή ποσότητα βιταμίνης Α, το γκρέιπφρουτ βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα τραύματα επουλώνονται γρηγορότερα
Ένα άλλο πλεονέκτημα της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C είναι ότι επιταχύνει την επούλωση πληγών από μία χειρουργική επέμβαση, βοηθά στη διαμόρφωση υγιούς ιστού και νέων αιμοφόρων αγγείων.

Βελτιώνεται η αρτηριακή πίεση
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Metabolism, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ κάθε μέρα μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα των λιπιδίων, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στον έλεγχο του βάρους και στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Η χοληστερόλη μπορεί να βελτιωθεί
Εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη, αρπάξτε ένα γκρέιπφρουτ. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural Food Chemistry, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ καθημερινά βοήθησε να μειωθούν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης LDL σε συμμετέχοντες κατά 15,5% σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν γκρέιπφρουτ κάθε μέρα. Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ: Η FDA προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε το γκρέιπφρουτ με φάρμακα κατά της χοληστερόλης

Προσφέρει ενέργεια
Τα εσπεριδοειδή έχουν έναν φυσικό τρόπο να αυξάνουν την ενέργεια και τη ζωτικότητα, γι αυτό καλό είναι να τρώγονται το πρωί.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μπορεί να κόψει την όρεξη
Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίνες που περιέχει επιβραδύνουν την ταχύτητα που το στομάχι σας αδειάζει, αυξάνοντας το χρόνο πέψης. Είναι ένα καλό σνακ ανάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό σας φαγητό.

Ενυδατώνει
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν όσο νερό χρειάζεται. Το γκρέιπφρουτ αποτελείται από περίπου 91-92% νερό, κερδίζοντας τον τίτλο ενός από τα πιο ενυδατικά φρούτα που υπάρχουν. Για να μην αναφέρουμε ότι το γκρέιπφρουτ έχει τόνους ηλεκτρολυτών, έτσι είναι γνωστό ότι αποτρέπεται η αφυδάτωση.

Ρυθμίζει τις κινήσεις του εντέρου
Επειδή το γκρέιπφρουτ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ίνες, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην προώθηση της υγιούς πέψης.

Ρυθμίζει την ινσουλίνη
Εάν το τρώτε κάθε μέρα, το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στην ρύθμιση της ινσουλίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Medicinal Food, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μισό φρέσκο ​​γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα παρουσίασαν σημαντική μείωση τόσο των επιπέδων ινσουλίνης όσο και της αντίστασης στην ινσουλίνη, σε σύγκριση με αυτούς που δεν το έκαναν.

Χάνετε βάρος
Υπάρχουν πολλές αντιφατικές μελέτες σχετικά με το αν το γκρέιπφρουτ πραγματικά σας βοηθάει να χάσετε βάρος, αλλά υπάρχουν αρκετές μελέτες που έδειξαν ότι όσοι τρώνε γκρέιπφρουτ ή πίνουν χυμό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα ενδέχεται να χάσουν βάρος πιο γρήγορα από όσους δεν το κάνουν. Πάντως, δεν θα σας βλάψει.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

tiphero.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

loading...