10 Θαύματα του Κόσμου Κατά το Παρελθόν και Σήμερα (video)

[13/10/2018 - 09:38]

10 Θαύματα του Κόσμου Κατά το Παρελθόν και Σήμερα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι γνωστό στον περισσότερο κόσμο πως κατά την αρχαιότητα υπήρχαν θαυμαστά έργα που στις μέρες μας δεν είναι δυνατό να ξαναφτιαχτούν με την ίδια κατασκευαστική ακρίβεια, ή ακόμα και καθόλου.

Στις μέρες μας, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Κάποια έχουν καταστραφεί, άλλα δεν υπάρχουν πια, ή αμφισβητούνται ότι υπήρξαν. Επίσης, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μυστήριο σε κάποια από αυτά.

Κάποια άλλα έχουν ξαναδημιουργηθεί από την αρχή, σε διαφορετική βάση, αλλά, αν και εμπνευσμένα από το παρελθόν, σήμερα έχουν μία άλλη σημασία και προοπτική.

Στο βίντεο παρακάτω, δεν θα δούμε μόνο τα γνωστά 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς ανάμεσα σε άλλα θα μάθουμε αυτό που λίγοι γνωρίζουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, ότι το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη είναι εμπνευσμένο από τον Κολοσσό της Ρόδου, της Αρχαίας Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Φωτοφόρος Απόλλων Έγινε το «Άγαλμα της Ελευθερίας»

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

10 Incredible Wonders of the World Then And Now!

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ