Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ΕΚΛΕΨΑΝ τις Πυραμίδες από Αρχαιότερο Πολιτισμό

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ΕΚΛΕΨΑΝ τις Πυραμίδες από Αρχαιότερο Πολιτισμό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι Πυραμίδες της Γκίζας μπορεί να έχουν χτιστεί χιλιάδες χρόνια πριν ανακαλυφθούν από τους Αιγύπτιους, αποκαλύπτει ένας ιστορικός από την Βρετανία.

Ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στα περίχωρα του Καΐρου, στην Αίγυπτο, περιλαμβάνει τρεις πυραμίδες και τη Μεγάλη Σφίγγα. Βρίσκονται όλα στη δυτική έρημο, περίπου 9 χλμ. από τον ποταμό Νείλο.

Οι τεράστιες δομές, που αναφέρονται ως ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, χρονολογούνται περίπου στα 2.570 π.Χ., σύμφωνα με τα βιβλία ιστορίας.

Αλλά, όπως αναφέρει η Βρετανική dailystar.co.uk, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, όπως δείχνουν τα αρχεία, θα μπορούσε να αποδειχτεί ότι χτίστηκαν πραγματικά πριν πολύ περισσότερο από 5.000 χρόνια, όπως εξηγεί ο ιστορικός Matt Sibson.

«Οι Αιγύπτιοι μπορεί να ανακάλυψαν αυτές τις πυραμίδες αλλά δεν είχαν ιδέα τι ήταν», είπε στην Daily Star Online.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μπήκαν μέσα. Δεν άφησαν τα γλυπτά τους ή κάτι άλλο. Γεγονός το οποίο είναι περίεργο.

Όταν οι άνθρωποι τελικά μπήκαν μέσα στον 9ο αιώνα, ανέφεραν ότι δεν βρήκαν τίποτα.

Έτσι είναι πιθανώς παλαιότερες δομές από ό, τι τα βιβλία λένε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Αιγύπτιοι τις έχτισαν πραγματικά. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι απλώς προσπάθησαν να τις περάσουν σαν δικές τους (κατασκευές)».

Ο Matt Sibson βασίζει τα στοιχεία του σε μια ανακάλυψη που έκανε σε έναν τοίχο γύρω από τη δεύτερη δομή, την πυραμίδα του Χεφρήνου. Εξηγεί, λοιπόν, στην Daily Star Online:

«Ο τοίχος φαίνεται να είναι επίπεδος και φυσικός, αλλά αν κοιτάξετε μια γωνία στα νοτιοδυτικά, φαίνεται ότι έχει επικαλυφθεί με πηλό.

Και εκεί που το ομαλό φινίρισμα χάνεται, διαφαίνεται ένας πολύ-πολύ ταλαιπωρημένος τοίχος από τις καιρικές συνθήκες.

Ο τοίχος είναι μέρος της θεμελίωσης της πυραμίδας. Είναι το πρώτο πράγμα που κόβουμε. Έτσι, ξέρουμε ότι συνέβη πρώτο».

Και ο Matt Sibson, από το Leicester, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί περίπου 5.500 χρόνια νωρίτερα:

«Μπορούμε να δούμε τη διάβρωση βροχής στον τοίχο, αλλά οι γεωλόγοι λένε ότι δεν υπήρχε βροχή αρκετά βαριά για να προκαλέσει τέτοια φθορά την εποχή εκείνη (2.570 π.Χ.).

Ήταν, λοιπόν, περίπου 5.500 χρόνια νωρίτερα, γύρω στο 8.000 π.Χ., όπου τότε η βροχή θα ήταν ικανή να ταιριάζει με ό,τι είναι απαιτούμενο για τη διάβρωση».

Άραγε, θα μπορούσε μία τέτοια λεπτομέρεια να ανατρέψει ολόκληρη την ιστορία της Αιγύπτου και των πυραμίδων, όπως την ξέρουμε; Κι αν δεν ήταν οι Αιγύπτιοι, τότε ποιός πολιτισμός έχτισε αυτές τις εκπληκτικές και μυστηριώδεις δομές; Τι τον ανάγκασε να τις εγκαταλείψει; Και, τελικά, πως βρέθηκαν στην κατοχή των αρχαίων Αιγύπτιων;

diadrastika.com