Ποιό Είδος Τυριού Είναι το Κλειδί για να Ζήσετε Περισσότερο

[14/11/2018 - 13:01]

Ποιό Είδος Τυριού Είναι το Κλειδί για να Ζήσετε Περισσότερο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ποιος δεν αγαπά το τυρί; Υπάρχει σε κεφάλι, κρεμώδες, λευκό, κίτρινο, σε φέτες, είναι ονειρικό και οι ποικίλες του είναι ατελείωτες, καθώς υπάρχουν θεωρητικά άπειρες μορφές και γεύσεις που κυκλοφορούν παγκοσμίως, από ντόπιες μέχρι τυποποιημένες.

Αν ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στα διάφορα είδη του, θα διαπιστώσουμε πως όλα έχουν εκπληκτικές αρετές. Επιπλέον, πέρα από το γεγονός ότι όποιο είδος και αν διαλέξετε, είναι νόστιμο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο!

Οι συγκλονιστικές ειδήσεις προέρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά, ανάμεσα σε 21 χώρες.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η έρευνα δείχνει ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν ένα σημαντικό ποσό από το κίτρινο τυρί – περίπου δύο μερίδες κάθε μέρα – παρουσίασαν μειωμένο επίπεδο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων.

Ενδιαφέρον όμως είναι ότι όσοι απέφευγαν να τρώνε τυριά ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας 44,4%.

Ο καθηγητής Ian Givens της Διατροφικής Αλυσίδας Τροφίμων στο Reading University, λέει ότι τα ευρήματα αυτά είναι αρκετά ισχυρά ώστε να μας κάνουν να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που θεωρούμε ta γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι τα κορεσμένα λίπη από τα γαλακτοκομικά προϊόντα (ίσως, εκτός από το βούτυρο) δεν συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σε αντίθεση με κάποιες άλλες πηγές, εξηγεί ο Givens.

Αν και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί εάν το τυρί μπορεί να επεκτείνει πραγματικά την ζωή, είναι σαφές ότι αυτό δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στο καρδιαγγειακό σύστημα όπως πιστεύαμε παλαιότερα.

Αυτά, όπως διαπιστώνουμε, είναι πολύ καλά νέα, ειδικά για όσους είχαν αμφιβολίες και δεν επέτρεπαν στον εαυτό τους να απολαύσουν λίγο τυρί στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο, πέρα από τον ενημερωτικό χαρακτήρα του άρθρου, αν αντιμετωπίζετε θέματα υγείας που σχετίζονται με την μείωση του τυριού, καλό είναι πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, να ζητήστε τη γνώμη του γιατρού που σας παρακολουθεί ή άλλου επαγγελματία υγείας.

Και καλή απόλαυση, όποιο είδος τυριού και αν σας αρέσει περισσότερο!

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ