Λέει ότι Ανακάλυψε μία Εξωγήινη Πόλη στον Τιτάνα του Κρόνου

Λέει ότι Ανακάλυψε μία Εξωγήινη Πόλη στον Τιτάνα του Κρόνου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Κρόνος, θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να αρχίσει να ψάχνει κάποιος για σημάδια ζωής. Μία νέα εικόνα που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA ) προσφέρει μια τέτοια πιθανή προοπτική στον Τιτάνα, το φεγγάρι του Κρόνου.

Σύμφωνα με τον Scott C. Waring, γνωστό ερευνητή ΑΤΙΑ, μια εικόνα από την ESA δείχνει κάτι που θα μπορούσε να ειναι ένα εξωγήινο σκάφος ή ακόμα και μία πόλη.

Λέει ότι Ανακάλυψε μία Εξωγήινη Πόλη στον Τιτάνα του Κρόνου

Όπως λέει ο ίδιος:

“Κοίταξα μια εικόνα του Κρόνου, στο φεγγάρι Τιτάνα, από το ραντάρ του Cassini orbiter για να εισχωρήσει κάτω από την επιφάνεια των λιμνών και των ωκεανών του. Στην κάτω δεξιά γωνία υπάρχει μια στρογγυλή σωληνωτή εξωγήινη δομή. Είναι κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια, αλλά είναι πραγματικά μεγάλη. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθός του, αλλά η καλύτερη μου εικασία θα ήταν τα 25 μίλια πλάτος. Τέλειο μέγεθος για χιλιάδες εξωγήινους να ζουν εκεί”.

Το σχήμα αυτής της δομής δεν είναι κάτι που θα παρατηρούσε κάποιος να βρει κανονικά στη φύση, ειδικά σε αυτό το μέγεθος. Η δομή είναι πιθανώς ένα ξένο διαστημόπλοιο που μπορεί να πετάξει μέσα από το διάστημα, αλλά έχει προσγειωθεί σε αυτό το μέρος για να κάνει τη δουλειά του ή να ξεκουραστεί. Η δεξιά πλευρά τελειώνει σε σωληνωτούς κυλίνδρους που, υποθέτω, ότι είναι το πίσω μέρος του . Η αριστερή πλευρά είναι πιο στρογγυλεμένη και φαίνεται μάλλον να είναι το μπροστινό μέρος του σκάφους “.

Τι νομίζετε σχετικά με αυτές τις δηλώσεις; Θα μπορούσε να έχει ανακαλυφθεί πραγματικά ένα τέτοιο διαστημόπλοιο όσο μία ολόκληρη πόλη;

Ο Τιτάνας, ο φυσικός δορυφόρος του Κρόνου, έχει μια ανάγλυφη επιφάνεια αποτελούμενη από λίμνες, ποτάμια και θάλασσες. Αλλά σε αντίθεση με τη Γη, όλες αυτές οι περιοχές καλύπτονται με υγρό μεθάνιο και αιθάνιο αντί για νερό. Όλα αυτά κάνουν τον επιφανειακό αέρα τοξικό στη ζωή όπως την ξέρουμε, αλλά ωστόσο ένα διαφορετικό είδος εξωγήινης ζωής θα μπορούσε, ενδεχομένως, να ευδοκιμήσει.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αποστολές Cassini-Huygens τα τελευταία 20 χρόνια, η χημική σύνθεση του Τιτάνα και η πιθανή παρουσία πολυιμίνης θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη ύπαρξη ζωής σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχει υγρό νερό κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Τιτάνα, σε έναν τεράστιο υπόγειο ωκεανό.

Όπως βλέπετε, τόσο τα ελλειπή επιστημονικά στοιχεία όσο και οι εναλλακτικές εκδοχές του Scott C. Waring, βρίσκονται στον αέρα, αλλά όμως νεότερα δεδομένα θα μπορούσαν να αλληλοσυμπληρώσουν τις εκτιμήσεις.

Λέει ότι Ανακάλυψε μία Εξωγήινη Πόλη στον Τιτάνα του Κρόνου

Την αυθεντική εικόνα από την ESA, μπορείτε να βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο:
https://www.esa.int/spaceinimages/Images/2016/01/Dark_pools_on_Titan

diadrastika.com