Έψαχναν για το Τέρας της Λίμνης και Βρήκαν Ένα Αρχαίο Κάστρο που ΔΕΝ Περίμεναν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στην ανατολική Τουρκία, στην λίμνη Van, δύτες έκαναν μία πολύ σημαντική ανακάλυψη που κανείς δεν περίμενε να συναντήσει σε αυτά τα νερά. Η ανακάλυψη έγινε από αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Van Yüzüncü Yıl σε συνεργασία με μία ομάδα δύτες.

Υποστηρίζεται ότι η ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία καθώς η ομάδα δυτών είχε επιφορτιστεί να ψάξει και να ανακαλύψει κάποιο τέρας της λίμνης.

Αν και λέγεται ότι ειπώθηκε στους δύτες ότι είναι χάσιμο χρόνου, εκείνοι βούτηξαν. Ασχέτως αν ο πραγματικός λόγος που έκαναν την κατάδυση ήταν το τέρας, όπως κυκλοφόρησε, η βρετανική independent.co.uk, αναφέρει ότι ο Tahsin Ceylan επικεφαλής της ομάδας καταδύσεων, εξήγησε ότι οι δύτες και οι αρχαιολόγοι που ήταν εξοικειωμένοι με τη λίμνη ενημέρωσαν την ομάδα ότι ήταν απίθανο να βρουν πολλά στο νερό.

Να, όμως, που βρήκαν.

Εντόπισαν, ένα  μυστηριώδες κάστρο που δεν είχε δει ποτέ κανένα ανθρώπινο μάτι πριν, ηλικίας περίπου 3.000 ετών, αλλά ίσως και πολύ περισσότερο. Και όχι μόνο αυτό. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι τα αξιοθαύμαστα ερείπια είναι μέρος μιας εκτεταμένης περιοχής που εκτείνεται περίπου ένα χιλιόμετρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το μέγεθος αυτού του κάστρου είναι αρκετά ογκώδες, οπότε όποιος το κυβερνούσε, τα χρόνια εκείνα, θα πρέπει να είχε και ανάλογα μεγάλο στρατό για να το υπερασπίζεται.

Ο κύριος Ceylan δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet Daily News:

«Αρκετοί πολιτισμοί και άνθρωποι είχαν εγκατασταθεί γύρω από τη λίμνη Van. Ονομάζουν τη λίμνη ως την «πάνω θάλασσα» και πιστεύουν ότι είχε πολλά μυστηριώδη πράγματα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Με αυτή την πεποίθηση, εργαζόμαστε για να αποκαλύψουμε τα μυστικά της λίμνης».

Επιπλέον ο κ. Ceylan πρόσθεσε ότι η λίμνη Van έχει ιστορία περίπου 600.000 ετών.

Πραγματικά, λοιπόν, εντυπωσιάζει το γεγονός αλλά και προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πως βρέθηκε ένα κάστρο στο βυθό μίας τέτοιας λίμνης με αυτή τη χρονολογία. Ποιές γεωλογικές συνθήκες οδήγησαν το οικοδόμημα να γίνει υποβρύχιο και ποιά εποχή;

Άραγε, θα μπορούσε να υπήρχε το κάστρο εκεί, πολύ πριν την εμφάνιση της λίμνης;!…

Παρά το γεγονός ότι είναι υποβρύχιο -για πόσα χρόνια κανείς δεν ξέρει- το κάστρο είναι ακόμα σε σχετικά καλή κατάσταση και είναι σε θέση να δώσει στους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους αρκετά νέα στοιχεία για το παρελθόν.

Προς το παρόν, οι πρώτες εκτιμήσεις και επίσημες θέσεις έχουν να κάνουν με την λογικοφανή υπόθεση ότι τα θεαματικά αυτά ερείπια του κάστρου ανήκουν μάλλον στον πολιτισμό της Urartu που άνθισε στην εποχή του σιδήρου μεταξύ του 9ου και του 6ου αιώνα π.Χ.

Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο από το National Geographic:

Underwater Fortress Discovered Under Turkish Lake | National Geographic

και ένα βίντεο ακόμα:

Something Thought to Be Impossible Has Been Found In a Lake…

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

https://youtu.be/EUf0uZm5cWw

diadrastika.com