Βρέθηκε Νέο Κομμάτι από τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων και Αλλάζει τα Δεδομένα

[15/11/2018 - 09:51]

Βρέθηκε Νέο Κομμάτι από τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων και Αλλάζει τα Δεδομένα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το νέο κομμάτι που βρέθηκε και υποστηρίζεται ότι αποτελεί κομμάτι του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, έχει ήδη αρχίσει να κάνει το γύρω του κόσμου και ενδεχομένως μπορεί να αλλάξει τα όσα ξέραμε ως τώρα.

Χαμένο κομμάτι του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που βρέθηκε στον βυθό του Αιγαίου, ένας χάλκινος δίσκος, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο ίδιο ναυάγιο όπου βρέθηκε ο αρχικός υπολογιστής ηλικίας 2.200 ετών, αναφέρει η Ισραηλινή haaretz.com

Αν και όπως αναφέρει η thesun.co.uk, τα απομεινάρια του αναλογικού «υπολογιστή» που ανακαλύφθηκε μεταξύ άλλων αντικειμένων ενός αρχαίου ναυαγίου συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επιστήμονες, ο εξαιρετικά περίπλοκος μηχανισμός των Αντικυθήρων πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε χάλκινα γρανάζια και μοχλούς για να προβλέψει τις φάσεις του ήλιου και του φεγγαριού.

Μπορεί, επίσης, να έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει την πορεία των πλανητών και των αστεριών κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ουρανού.

Πολλοί επιχείρησαν να ανακατασκευάσουν τη συναρμολόγηση των οδοντωτών τροχών και μοχλών, αλλά οι μηχανικοί και οι μαθηματικοί προσπαθούσαν να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τότε που ανακαλύφθηκε, στη δεκαετία του 1950.

Η συσκευή βρέθηκε ακριβώς έξω από το μικρό νησί των Αντικυθήρων μεταξύ Ελλάδας και Κρήτης και μια αποστολή χρηματοδοτήθηκε για να ανακτήσει περισσότερα αντικείμενα από αυτήν.

Ο Μηχανισμός προηγήθηκε του ηλιοκεντρικού πλανητικού συστήματος του Κοπέρνικου κατά περίπου 1.700 χρόνια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εάν οι αρχαιολόγοι έχουν δίκιο, αυτό το προηγμένο επίπεδο αστρονομικής μελέτης, δεν επιτεύχθηκε και δεν επαναλήφθηκε ποτέ από τότε.

Ένα εύρημα από την αποστολή ανάκτησης που βρέθηκε πρόσφατα αποτελεί ένα χάλκινο δίσκο πλάτους περίπου 8 εκατοστών και σε άρθρο της ισραηλινής δημοσίευσης, Haaretz, αναφέρεται ότι αφορά ένα χαμένο κομμάτι από τον ίδιο τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Βρέθηκε Νέο Κομμάτι από τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων και Αλλάζει τα Δεδομένα

Το εύρημα έφερε το σημάδι ενός «Ταύρου» γεγονός που φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Μηχανισμός είναι πολύ πιο περίπλοκος από ό, τι πολλοί τολμούσαν να ονειρευτούν.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ