Ετοιμάζουν Λέιζερ Επικοινωνίας για Εξωγήινους που Θέτει σε Κίνδυνο τη Γη

Ετοιμάζουν Λέιζερ Επικοινωνίας για Εξωγήινους που Θέτει σε Κίνδυνο τη Γη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μεγάλα σχέδια ετοιμάζονται από τους επιστήμονες σε σχέση με την ύπαρξη εξωγήινων νοήμονων και τεχνολογικά προηγμένων πολιτισμών. Αυτή τη φορά, δεν θα ψάχνουν να τους εντοπίσουν, αλλά θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα προς οποιονδήποτε παραλήπτη.

Όπως επισημαίνει η Βρετανική metro.co.uk με στοιχεία από το space.com, επιστήμονες από το MIT υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την υπάρχουσα τεχνολογία λέιζερ για να δημιουργήσουμε έναν «φάρο» ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ορατός από εξωγήινους μέχρι και 20.000 έτη φωτός μακριά μας.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι εάν επικεντρωθούμε σε ένα λέιζερ υψηλής ισχύος μέσα από ένα τεράστιο τηλεσκόπιο έως και 147 πόδια (περίπου 45 μέτρων) θα μπορούσαν να το δουν οι εξωγήινοι αστρονόμοι, ακόμη και ανάμεσα από την ακτινοβολία του Ήλιου μας.

Εφόσον οι εξωγήινοι αστρονόμοι πραγματικά εντοπίσουν το σήμα, θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα στον κώδικα Morse, λέει ο James Clark, επιστήμονας του MIT.

«Αν ολοκληρώσουμε επιτυχώς μια χειραψία και αρχίσουμε να επικοινωνούμε, θα μπορούσαμε να αναβοσβήνουμε ένα μήνυμα, με ρυθμό δεδομένων περίπου μερικών εκατοντάδων δυαδικών ψηφίων ανά δευτερόλεπτο, που θα έφτανε εκεί μέσα σε λίγα χρόνια».

Ο Clark προτείνει ότι το λέιζερ-τηλεσκόπιο θα μπορούσε να κατασκευαστεί στο φεγγάρι για να αποφευχθούν κίνδυνοι όπως η ισχυρή δέσμη του να χτυπήσει ένα διαστημικό σκάφος που πετά πάνω από το κεφάλι μας.

«Ήθελα να δω αν μπορούσα να πάρω τα είδη των τηλεσκοπίων και των λέιζερ που φτιάχνουμε σήμερα και να κατασκευάσουμε έναν ανιχνεύσιμο φάρο από αυτά.

Γενικά, αυτή ήταν μια μελέτη σκοπιμότητας. Είτε πρόκειται για μια καλή ιδέα είτε όχι, αυτή είναι μια συζήτηση για μελλοντική εργασία».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ωστόσο, ο καθηγητής Stephen Hawking, ήδη από το πρόσφατο παρελθόν, προειδοποίησε ότι αυτή είναι θα ήταν μία τρομακτική ιδέα, καθώς όλοι οι εξωγήινοι που διαθέτουν τεχνολογία αρκετή για να λάβουν το μήνυμά μας και να ταξιδέψουν έως εδώ, θα μπορούσαν επιπλέον να μας συντρίψουν χωρίς έλεος. Είχε πει σχετικά:

«Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφτούν, το αποτέλεσμα θα ήταν όπως όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική, γεγονός που δεν αποδείχθηκε καλό για τους ντόπιους».

Για τον Hawking, ό,τι κι αν γράφει το μήνυμα, είναι σαν να τους λέμε “επιτεθείτε εδώ”.

Από την άλλη, αρκετοί συνωμοσιογράφοι πιστεύουν πως γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για απευθείας επικοινωνία με αρχηγούς ηγετικών αποστολών που βρίσκονται κάπου στο χώρο του διαστήματος, προκειμένου να παρακάμψουν τους αγγελιοφόρους τους που βρίσκονται ήδη στην Γη.

Αν συμβαίνει αυτό, τότε, οι επιστήμονες ξέρουν πολύ συγκεκριμένα και που ακριβώς θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα. Τι γίνεται, όμως, αν υπάρχουν και “αντίπαλοι εξωγήινοι” που θα υποκλέψουν το μήνυμα;

Εσείς, τι πιστεύετε; Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στους εξωγήινους; Υπάρχουν καλοί και κακοί εξωγήινοι; Είναι όλοι κακοί ή υπάρχουν και καλοί; Θα έρθουν με ειρήνη ή θα μας συντρίψουν;

Παρακολουθείστε και ένα σχετικό βίντεο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Plan for huge laser ‘to attract aliens to Earth’

https://www.youtube.com/watch?v=Eou6J0XEBXo&feature=em-uploademail

diadrastika.com