Το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ

Το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Λίγο-πολύ αρκετοί από εμάς έχουν ακούσει να γίνεται λόγος για τις μαύρες τρύπες. Είναι, όμως, πραγματικά πολύ εντυπωσιακό, το γεγονός ότι ως τώρα το μόνο οπτικό υλικό που κυκλοφορεί για αυτές είναι καθαρά μία καλλιτεχνική απεικόνιση και τίποτα περισσότερο.

Οι μαύρες τρύπες είναι ακόμα κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Είναι μυστηριώδη και πολύ τρομακτικά διαστημικά αντικείμενα. Πώς λειτουργούν και τι ακριβώς κάνουν; Λέγεται ότι ρουφάνε ό,τι υπάρχει γύρω τους, ακόμα και το φως σε σημείο που δεν είναι ορατές.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει και μια άσπρη τρύπα – ή ότι το άλλο άκρο μίας μαύρης είναι η άσπρη τρύπα – για τον ακριβώς ανάποδο σκοπό, όπου η άσπρη αδειάζει όσα ρούφηξε η μαύρη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα.

Τι νομίζετε ότι συμβαίνει μέσα σε μια μαύρη τρύπα; Πολύ δύσκολο να απαντηθεί, αλλά πιστεύεται ότι εκεί συνθλίβονται τα πάντα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα να μεταφέρει ό,τι βρεθεί στο πεδίο της σε μία άλλη διάσταση.

Μία μαύρη τρύπα είναι αρκετά δύσκολο να φωτογραφηθεί αφού, εξ ορισμού, δεν αφήνει το φως να δραπετεύσει. Διακρίνονται μόνο όταν βρίσκονται κοντά σε αστέρια και απορροφούν το φως τους, κάτι που μόνο οι αστρονόμοι μπορούν να παρατηρήσουν.

Ό,τι φωτογραφία βλέπουμε που αφορά τις μαύρες τρύπες είναι μία καλλιτεχνική αναπαράσταση. Ακόμα και η πολύ πρώτη εικόνα μιας μαύρης τρύπας, δεν είναι τόσο πραγματική, καθώς δημιουργήθηκε από τον Jean-Pierre Luminet το 1979, μέσα από ένα παλαιάς τεχνολογίας υπολογιστή, αρκετά μαθηματικά και μπόλικο μελάνι. Φαίνεται, όμως, να είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματική όψη της:

Το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ

Και το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως θυμίζει αρκετά στην όψη ένα μάτι. Ένα μάτι που παραπέμπει ιδιαιτέρως στο Μάτι του Ώρου:

Το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ
Αριστερά: Μάτι του Ώρου. Δεξιά: Ανθρώπινη Επίφυση.

Άραγε, να είναι τόσο τυχαίο, ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έδιναν πολύ μεγάλη σημασία στο Μάτι του Ώρους, το οποίο παράλληλα σχετιζόταν και με την επίφυση μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος θεωρείτε ότι σε πλήρη λειτουργία μπορεί να σε ταξιδέψει “αλλού”, όπως και η μαύρη τρύπα;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πόσο μάλλον, αν σκεφτούμε κάποιους μύθους που θέλουν τόσο τους Αιγύπτιους όσους και άλλους αρχαίους πολιτισμούς να ήρθαν από τα άστρα. Ίσως, μέσα από μία μαύρη τρύπα…

Πολύ περίεργοι συνειρμοί… πραγματικά πολύ περίεργοι…

Παρακολουθείστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μαύρες τρύπες:

The Very First Image of a Black Hole Has Finally Been Released…

https://youtu.be/8Ek7f_vDp-I

diadrastika.com