Τα «Μάτια» της NASA Κλείνουν το Ένα Μετά το Άλλο. Γιατί ΔΕΝ μας Λένε την Αλήθεια;

[06/11/2018 - 08:46]

Τα «Μάτια» της NASA Κλείνουν το Ένα Μετά το Άλλο. Γιατί ΔΕΝ μας Λένε την Αλήθεια;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αν ήταν άνθρωποι, θα μπορούσε να θυμίζει σκηνή από αστυνομική ταινία θρίλερ. Στην Dawn έκοψαν τις φωνητικές χορδές και είναι ετοιμοθάνατη. Σκότωσαν τον Kepler. Η Curiosity Rover εξαφανίστηκε και θεωρείται ήδη νεκρή. Δεν αφορούν σκηνές από κάποιο έργο, αν και θα μπορούσαν να αποτελούν την πρώτη πράξη από κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί στην δεύτερη πράξη με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.

Μία σειρά εκθέσεων σχετικά με τις πρόσφατες εξαφανίσεις αλλά και τις εκτός λειτουργίας πολλών διαστημικών σκαφών και του εξοπλισμού του πιο διάσημου και παραγωγικού οργανισμού του διαστήματος, της NASA, έχει αρχίσει και προβληματίζει πολύ κόσμο.

Γιατί βγαίνουν εκτός λειτουργίας; Γιατί φαίνεται να “πεθαίνουν” ταυτόχρονα; Κάτι μοιάζει να “σκοτώνει” τεράστια και ακριβοπληρωμένα μηχανήματα που όλα αποτελούσαν τα “μάτια” της NASA στο διάστημα.

Η NASA ανακοίνωσε στις 31 Οκτωβρίου ότι αποφάσισε να τερματίσει την αποστολή του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler, ένα όργανο που έχει χρησιμοποιηθεί για να ανακαλύψει περισσότερους από 2.681 εξωπλανήτες τα τελευταία εννέα χρόνια και έξι μήνες, και να βρει 2.899 υποψηφίους εξωπλανήτες. Λένε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα.

* Έκλεισαν διάφορα επίγεια τηλεσκόπια που μας έδειχναν τον ήλιο τόσο την ημέρα όσο και κατά νύχτα.

* Έκλεισαν και εκκένωσαν το Παρατηρητήριο του Νέου Μεξικού.

* Τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble και Chandra τέθηκαν σε λειτουργία παύσης, δηλαδή αποσυνδέθηκαν άμεσα, έτσι ώστε να μην εισέρχεται κανένα σήμα.

* Το Curiosity (περιέργεια) Rover στον πλανήτη Άρη, σταμάτησε να εκπέμπει και φαίνεται πως αυτή τη φορά “η γάτα σκότωσε την περιέργεια” και όχι το αντίθετο. Ποιά να ήταν η τελευταία εικόνα που κατέγραψε; Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από χρόνια το Opportunity κατέγραψε σύννεφα στον Άρη και ένα γαλάζιο ουρανό σαν το δικό μας.

* Οι αστροναύτες στο Soyuz, που κατευθυνόταν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επέζησαν ύστερα από ένα πρόβλημα και μια επείγουσα προσγείωση που παραλίγο να τους κοστίσει τη ζωή.

* Το διαστημικό σκάφος Dawn έφτασε μέχρι τον πλανήτη νάνο Δήμητρα (Ceres) και αποκόπηκε επικοινωνιακά με την Γη.

* Και τώρα, το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler σταματά να λειτουργεί και “πάνε” οι νέες ανακαλύψεις που θα έκανε για τους πλανήτες, τους εξωπλανήτες και τα φεγγάρια τους.

Τι συμβαίνει; Μπορεί να είναι όλα αυτά τυχαία, συμπτώσεις; Πολλοί ισχυρίζονται ότι υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει αυτό. Είτε υπάρχει κάτι που η NASA δεν θέλει να δούμε και να ξέρουμε. Είτε κάποιοι “άλλοι” από “αλλού” δεν θέλουν να μαθαίνουμε τι συμβαίνει εκεί έξω.

Ακόμα κι αν πρόκειται για απλές συμπτώσεις, να “χαλάνε” τα μηχανήματα το ένα πίσω από το άλλο, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη και σημαντική στιγμή, είτε αυτή αφορά τη NASA είτε αφορά τον πλανήτη μας. Σίγουρα, υπάρχει κάτι ύποπτο, κάτι μεμπτό σε όλο αυτό και η Διαστημική Υπηρεσία δεν μας λέει όλη την αλήθεια.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ