Ανακαλύφθηκαν ΜέγαΔομές Χιλιάδων Ετών Μεγαλύτερες από την Πυραμίδα του Χέοπα κατά 4000 φορές. Ποιοί τις Έφτιαξαν;

Ανακαλύφθηκαν ΜέγαΔομές Χιλιάδων Ετών Μεγαλύτερες από την Πυραμίδα του Χέοπα κατά 4000 φορές. Ποιοί τις Έφτιαξαν;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Βρισκόμαστε στα ξηρά δάση της βορειοανατολικής Βραζιλίας. Εκεί, υπάρχει μια έκταση γης μεγαλύτερη από το νησί της Μεγάλης Βρετανίας γεμάτη από αρχαίες κατασκευές που είναι γνωστές σε τοπικό επίπεδο ως murundus.

Όπως διαβάζουμε στο iflscience.com, διασχίζοντας τα περίπου 9 μέτρων σε διάμετρο και 2,5 μέτρων σε ύψος, τα murundus διαπιστώνουμε ότι είναι χτισμένα σε περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα γης – καθιστώντας τα έτσι να είναι περίπου 4.000 φορές μεγαλύτερα από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Αλλά ποιος δημιούργησε αυτό το κολοσσιαίο κατόρθωμα της μηχανικής; Κάποια ξεχασμένη φυλή του Αμαζονίου που χάθηκε στην ομίχλη των αιώνων; Ένας πολιτισμός όπως οι Μάγια, των οποίων οι πόλεις εξακολουθούν να χάνονται στο τροπικό δάσος της Γουατεμάλας; Αρχαίοι εξωγήινοι που κάποτε έφτασαν στην Γη και άφησαν δομές από τον υπέροχο πολιτισμό τους;

Όχι, όχι. Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Και σίγουρα δεν πηγαίνει το μυαλό σας.

Για περίπου 4.000 χρόνια – περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα με τις πυραμίδες που υπήρχαν στην Αίγυπτο – αμέτρητες γενιές οικοδομούν τα ανάχωματά τους ανάμεσα στην ημι-άνυδρη βλάστηση.

Δεν πρόκειται για γενιές ανθρώπων. Δεν έχουν να κάνουν με γενιές εξωγήινων όντων. Δεν αφορά γενιές γιγάντων ούτε τεράστιων ζώων. Πρόκειται για γενιές τερμιτών

Ήταν κρυμμένα από τους ξένους, μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε και έπεσαν θύμα της ανθρώπινης ανάπτυξης. Ωστόσο, δίνεται η ευκαιρία στους επιστήμονες η ευκαιρία να διερευνήσουν τις μεγα-δομές αυτών των εντόμων.

“Για τους ανθρώπους που ζουν ανάμεσά τους, τα αναχώματα είναι απλά μέρος του τοπίου, έτσι δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο”, εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Stephen Martin στο Gizmodo. “Το δάσος είναι πολύ ακανθώδες και η κλίμακα των τόσο μεγάλων όγκων είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι είναι κατασκευασμένα από ένα ζώο”.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ανακαλύφθηκαν ΜέγαΔομές Χιλιάδων Ετών Μεγαλύτερες από την Πυραμίδα του Χέοπα κατά 4000 φορές. Ποιοί τις Έφτιαξαν;

Στην εργασία τους, που δημοσιεύθηκε στο Current Biology, η ομάδα ερευνητών περιγράφει το πώς κατασκευάστηκε η τεράστια έκταση από αυτές τις δομές.

“Τα αναχώματα… δεν είναι φωλιές”, εξηγεί σε μια δήλωση σχετικά με την έρευνα. “Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα αργής και σταθερής ανασκαφής των εντόμων ενός δικτύου διασυνδεδεμένων υπόγειων σηράγγων”.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα τεράστια και αρχαία αναχώματα έχουν ένα ακόμα αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό: το ” υπερμεγέθες χωροταξικό τους μοτίβο”.  Τα murundus είναι τοποθετημένα σε εντυπωσιακά κανονικές αποστάσεις αναμεταξύ τους, λες και πήραν το μέτρο και τον χάρτη και άρχισαν να οικοδομούν!

Ανακαλύφθηκαν ΜέγαΔομές Χιλιάδων Ετών Μεγαλύτερες από την Πυραμίδα του Χέοπα κατά 4000 φορές. Ποιοί τις Έφτιαξαν;

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά μυστήρια που πρέπει να επιλυθούν, όπως, για παράδειγμα ο τεράστιος αριθμός των αναχωμάτων, ότι δεν βρέθηκε κανένας “βασιλικός θάλαμος”, ότι η φυσική δομή των αποικιών είναι άγνωστη και άλλα πολλά.

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι, στην εποχή μας, μπορείτε να βρείτε ένα “άγνωστο” βιολογικό θαύμα αυτού του μεγέθους και της ηλικίας, το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει, με τους ενοίκους να εξακολουθούν να επιβιώνουν» είπε ο Stephen Martin.

diadrastika.com