Ένας Νέος Κομήτης Μπαίνει στο Ηλιακό Σύστημα και Πλησιάζει τη Γη

[14/11/2018 - 10:52]

Ένας Νέος Κομήτης Μπαίνει στο Ηλιακό Σύστημα και Πλησιάζει τη Γη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις ερασιτέχνες αστρονόμοι – ένας στην Αριζόνα και δύο στην Ιαπωνία – ανακάλυψαν έναν νέο κομήτη που ονομάστηκε Machholz-Fujikawa-Iwamoto (C / 2018 V1), ο οποίος έρχεται με φόρα προς την κοσμική γειτονιά μας.

Τις τελευταίες ημέρες, η φωτεινότητα του έχει τετραπλασιαστεί. “Τώρα λάμπει σαν ένα αόριστο αστέρι του 8ου μεγέθους στον αστερισμό της Παρθένο”, λέει ο Michael Jager από την Αυστρία, ο οποίος “έπιασε” το ουράνιο σώμα στις 11 Νοεμβρίου.

“Η ανακάλυψη ενός κομήτη από ερασιτέχνες αστρονόμους είναι ένα σπάνιο γεγονός σήμερα, επειδή τα ρομποτικά προγράμματα για την εξεύρεση αντικειμένων κοντά στη Γη συνήθως τα ανιχνεύουν πρώτα. Τα συγχαρητήρια μου στους ανακαλύψαντες», είπε ο Jager.

Προφανώς, ο κομήτης Machholz-Fujikawa-Iwamoto επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις εσωτερικές περιοχές του ηλιακού maw συστήματος. Τώρα κατευθύνεται προς τον Ήλιο σε μια παραβολική τροχιά, η οποία περνά ακριβώς μέσα στην τροχιά του Ερμή. Η πλησιέστερη προσέγγιση στον Ήλιο (0,38 AU) θα λάβει χώρα στις 3-4 Δεκεμβρίου, και στη Γη (0,67 AU) στις 27 Νοεμβρίου.

Νέοι κομήτες σαν αυτόν είναι αρκετά απρόβλεπτο. Μπορούν να αυξήσουν δραματικά τη φωτεινότητα, η οποία στην συνέχεια μειώνεται υπό την επίδραση της ηλιακής θερμότητας.

Κανένας δεν γνωρίζει αν ο κομήτης θα γίνει ορατός με γυμνό μάτι, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένας πολύ εύκολος στόχος για τα τηλεσκόπια.

Ωστόσο, μαζί με την έλευσή του έρχονται και νέες θεωρίες που αναπτύσσονται σιγά-σιγά για την προέλευσή του αλλά και την πιθανότητα να μην είναι αυτό που φαίνεται, όπως έγινε και με την περίπτωση του αστεροειδή Oumuamua, ότι δηλαδή να ήταν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο. Για να δούμε….

Παρακολουθείστε και το βίντεο στη συνέχεια για περισσότερα:

A Bright New Comet Inbound to the Inner Solar System

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ