Μίλησε η Ελληνική Ψυχή για Μία Ακόμη Φορά με τον Λευτέρη Πετρούνια

[02/11/2018 - 19:08]

Μίλησε η Ελληνική Ψυχή για Μία Ακόμη Φορά με τον Λευτέρη Πετρούνια

Μίλησε η “ελληνική ψυχή”! Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν συγκλονιστικός και στον τελικό του 48ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυμναστικής στη Ντόχα στους κρίκους, νίκησε τους πάντες ακόμη και τους αφόρητους πόνους που ένοιωθε, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ξανά, και έγραψε ιστορία με τα ρεκόρ που σημείωσε.

Ο Έλληνας αθλητής αποτελεί πλέον μύθο της γυμναστικής και του συγκεκριμένου αθλήματος, μπαίνει στο κλαμπ των τριών καλύτερων αθλητών στα 105 χρόνια της ιστορίας του θεσμού.

Η προσπάθεια του ήταν απίστευτη, ξεπέρασε τους πόνους που είχε στον ώμο, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και πήρε το χρυσό μετάλλιο -3ο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα-, καθώς συγκέντρωσε 15.366 πόντους (ξεκίνησε 1ος από τους οκτώ του τελικού).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας παρέμεινε για 27 γύρους αήττητος (2,5 χρόνια) στο συγκεκριμένο αγώνισμα (προκριματικοί και τελικοί).

Ο Έλληνας αθλητής μπήκε στο «τοπ 3» των κορυφαίων στους κρίκους στα 115 χρόνια ιστορίας του θεσμού. Επίσης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έφτασε σε συγκομιδή μεταλλίων και ξεπέρασε σε παγκόσμιους τίτλους τον συναθλητή του και πολυνίκη Έλληνα στα χρονικά του θεσμού, τον εξπέρ του μονόζυγου Βλάση Μάρα, ο οποίος έχει στην συλλογή του δύο χρυσά μετάλλια (Γάνδη 2001, Ντέμπρετσεν 2002) και ένα χάλκινο (Άαρχους 2006).

Διαβάστε περισσότερα στο pronews.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ