Μυστήριο με το Σκάφος Dawn που Έπεσε

Μυστήριο με το Σκάφος Dawn που Έπεσε “Μαύρο” στην Γη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Παντοτινό σκοτάδι φαίνεται πως έπεσε στην αποστολή του διαστημικούς σκάφους Dawn (Αυγή) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Τι συνέβη;

Όπως αναφέρει το tribune.gr:

Το Dawn απέτυχε να επικοινωνήσει μέσω του Δικτύου Βαθέος Διαστήματος με τη NASA τόσο στις 31 Οκτωβρίου όσο και την 1η Νοεμβρίου.

Οι χειριστές του κέντρου ελέγχου απέκλεισαν κάθε άλλη πιθανότητα για την αδυναμία της επικοινωνίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σκάφος δεν έχει πια καύσιμο (υδραζίνη), ώστε να μπορεί να στρίψει τις κεραίες του προς τη Γη και να επικοινωνήσει ή να στρέψει τα ηλιακά πάνελ του προς τον Ήλιο για να επαναφορτιστεί.

Το Dawn, ήταν το πρώτο σκάφος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον νάνο πλανήτη Δήμητρα (Ceres), από όπου χάθηκε η επικοινωνία του.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σχολιάσουμε πως, σύμφωνα με διάφορους συνωμοσιογράφους, έχουν υπάρξει ενδείξεις κατά το παρελθόν για δομές που δείχνουν να είναι τεχνητές επάνω στην επιφάνεια της Δήμητρας (Ceres). Αρκετοί είχαν μιλήσει τότε και για “φώτα” που θύμιζαν εκείνα μία μεγαλούπολης στη Γη όπως την βλέπουμε από ορισμένο ύψος.

Αν και τίποτα από από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η φήμη ότι μπορεί να διατηρεί ή έστω να διατηρούσε νοήμονα ζωή δεν έχει πάψει. Κατά συνέπεια, η διακοπή επικοινωνίας θα μπορούσε να οφείλεται στον πολιτισμό εκείνο που κατέρριψε το γήινο διαστημικό σκάφος. Ευφάνταστο; Ίσως, αλλά είναι δυνατόν να μην ξέρει το κέντρο ελέγχου της NASA εάν τέλειωσαν τα καύσιμα ή οι μπαταρίες ενός σκάφους και να υποθέτουν τι, ίσως, να έχει συμβεί, αναρωτιούνται οι συνωμοσιογράφοι.

Αν και οι απορίες των ανεξάρτητων ερευνητών είναι αρκετά λογικοφανείς και δείχνουν να ευσταθούν, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποδειχθούν.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τέλος, όπως αναφέρει το tribune.gr: “Η σιωπηλή πλέον «Αυγή» θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Δήμητρα τουλάχιστον για 50 χρόνια, ώσπου κάποια στιγμή να πέσει πάνω στον μικρό πλανήτη”.

Ίσως και να είναι νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε συμπεράσματα.

diadrastika.com

loading...