Αυτό Είναι το Μεγάλο Σχέδιο για να Εγκατασταθούν στον πλανήτη Άρη

[13/11/2018 - 14:48]

Αυτό Είναι το Μεγάλο Σχέδιο για να Εγκατασταθούν στον πλανήτη Άρη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Παρά το γεγονός ότι η έναρξη της πρώτης αποστολής προς τον Άρη είναι ακόμα πολύ μακριά, είμαστε σε θέση να μπορούμε μόνο να ονειρευτούμε τον αποικισμό του Κόκκινου Πλανήτη. Αλλά όχι μόνο εμείς.

Οι επιστήμονες ήδη αναπτύσσουν διάφορες επιλογές για τον εξοπλισμό του τέταρτου πλανήτη σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Το κύριο πρόβλημα με τον αποικισμό του Άρη είναι η έλλειψη οξυγόνου. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, προσφέρθηκε μια ποικιλία επιλογών.

Μία, ωστόσο, φαίνεται να είναι από τις πιο ενδιαφέροντες που προτάθηκαν πρόσφατα από επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συστήνουν να αποικίσουν πρώτα τον πλανήτη με ειδικά βακτήρια που “θα κάνουν τα πάντα”.

Πίσω από την επαναστατική αυτή εξέλιξη είναι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Exeter. Σύμφωνα με την βρετανική  Daily Mail, η ερευνητική ομάδα βασίστηκε σε στοιχεία και σε δεδομένα ότι βρέθηκαν ειδικά άλατα στο έδαφος του Άρη, τα οποία μπορούν να υποστούν επεξεργασία από ειδικά εκτρεφόμενα βακτήρια.

Ένα από τα παραπροϊόντα αυτής της επεξεργασίας είναι το οξυγόνο.

Η ένωση, η οποία επηρεάζεται κυρίως από τα βακτηρίδια, ονομάζεται υπερχλωρικό άλας και, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αποτελεί περίπου το 1% του συνολικού εδάφους του Άρη, κάτι που είναι αρκετά μεγάλο.

Μετά από αλληλεπίδραση με το υπερχλωρικό άλας, το βακτήριο το αποσυνθέτει στα συστατικά μέρη του και το οξυγόνο που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της αντίδρασης μπορεί εύκολα να συλλεχθεί.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, καθηγητής John Love:

«Το έργο μας εμπνεύστηκε αρχικά από δύο πράγματα: τη βιοανάδραση (δηλαδή την εισαγωγή βακτηρίων για την κατανάλωση ή την καταστροφή πηγών ύδατος) και την εξερεύνηση του διαστήματος. Βρήκαμε μια σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο κατευθύνσεων στο υπερχλωρικό, το οποίο ανακαλύφθηκε στον Κόκκινο Πλανήτη. Το υπερχλωρικό μπορεί να είναι το κλειδί για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αναπνεύσουν στον Άρη. Το έδαφος του Άρη αποτελείται από ένα τοις εκατό υπερχλωρικό άλας και, αν και τα υπερχλωρικά άλατα είναι τοξικά για τον άνθρωπο, θεωρούμε τη χρήση του αρκετά κατάλληλη. “

Όπως βλέπουμε, λοιπόν, όλο και πλησιάζει η επιστήμη στην κατάκτηση του πλανήτη Άρη με τρόπους τέτοιους ώστε οι άνθρωποι που φτάσουν κάποτε εκεί να μπορούν να βγαίνουν, πιθανότατα, στο εξωτερικό περιβάλλον χωρίς μάσκες και στολές οξυγόνου. Για να δούμε.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ