Ο Πλανήτης μας Περνάει Μέσα από Τυφώνα Σκοτεινής Ύλης

Ο Πλανήτης μας Περνάει Μέσα από Τυφώνα Σκοτεινής Ύλης

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι ο πλανήτης μας σε ένα τεράστιο κίνδυνο καθώς φαίνεται να βομβαρδίζεται από έναν «τυφώνα» Σκοτεινής Ύλης, σύμφωνα με μια ομάδα αστρονόμων από την Ισπανία;

Όπως αναφέρει η Βρετανική metro.co.uk, αυτή η λίγο-κατανοητή ουσία της «Σκοτεινής Ύλης» θεωρείται ότι αποτελεί το 85% της μάζας του σύμπαντος, αλλά είναι επίσης τόσο παράξενο το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν ακόμα να αποδείξουν πλήρως την ύπαρξή της.

Μέχρι στιγμής, τα πιο λαμπρά μυαλά των επιστημόνων έχουν κάνει παρατηρήσεις και έχουν δημιουργήσει σύνθετα μαθηματικά, που δείχνουν ότι η Σκοτεινή Ύλη είναι πραγματική, αλλά δεν την έχουν παρατηρήσει άμεσα.

Τώρα, μια ομάδα αστρονόμων προειδοποιεί ότι η Γη βρίσκεται στην πραγματικότητα στο μέσον μιας τεράστιας ριπής Σκοτεινής Ύλης.

Αυτός ο τυφώνας ονομάζετα S1 Stream και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον δορυφόρο Gaia της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα ενός δισεκατομμυρίου αστεριών.

Ο Ciaran O’Hare από το Πανεπιστήμιο της Zaragoza της Ισπανίας και οι συνάδελφοί του έχουν δημοσιεύσει πρόσφατα μια μελέτη με τίτλο «Dark matter hurricane: Measuring the S1 stream with dark matter detectors» που υποδηλώνει ότι η μυστηριώδης μορφή της ύλης αναβλύζει τώρα στο ηλιακό μας σύστημα.

Ελπίζεται ότι οι επιστήμονες σύντομα θα μπορέσουν να κατασκευάσουν ανιχνευτές σκοτεινής ύλης, οι οποίοι θα μπορούν να αντλήσουν απόδειξη αυτής της αόριστης ουσίας – αποδεικνύοντας την ύπαρξή της μια για πάντα.

Πέρυσι, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης δημοσίευσαν μια μελέτη που εξέταζε τι θα συνέβαινε αν τα θεωρητικά σωματίδια που συνθέτουν την Σκοτεινή Ύλη, που ονομάζονται Weakly Interacting Massive Particles – WIMPS, χτυπήσουν το ανθρώπινο σώμα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ειπώθηκε ότι οι άνθρωποι πλήττονται κατά μέσο όρο από ένα WIMP ανά λεπτό, αλλά πρότειναν ότι αυτό δεν θα μας σκοτώσει ούτε θα μας βλάψει, σύμφωνα και με το πανεπιστήμιο Cornell και την έρευνα Dark Matter collisions with the Human Body.

Παρακολουθείστε και το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Un Huracán de Materia Oscura se Dirige Rápidamente Hacia la Tierra

diadrastika.com