Πως Φτιάχνω Σπιτικό ΤΥΡΊ ΚΡΈΜΑ του Άκρη Πετρετζίκη

Είστε λάτρεις του τυριού; Επιπλέον σας αρέσει να το αλείφετε στο ψωμί, ή να το απολαμβάνετε με όποιο τρόπο θέλετε ως κρέμα στην άκρη του πιάτου σας; Δείτε, λοιπόν, πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό τυρί κρέμα με τα χεράκια σας, μέσα από την υγιεινή και νόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. -d-

Συστατικά

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ καλύπτουμε το εσωτερικό του με ένα τουλουπάνι, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες του, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Αν δοκιμάσουμε το μείγμα θα είναι πολύ αλμυρό αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί καθώς θα φεύγει το νερό θα φύγει και το αλάτι μαζί. Το γιαούρτι θα κρατήσει όσο αλάτι πρέπει ακριβώς.

Μαζεύοντας τις τέσσερις άκρες από το τουλουπάνι, σαν δισάκι, δένουμε καλά με ένα σπάγγο έτσι ώστε το γιαούρτι να γίνει μία μπάλα καλυμμένη από το τουλουπάνι.

Τις δύο άκρες του ίδιου σπάγγου τις δένουμε σε μία ξύλινη κουτάλα η οποία θα μας βοηθήσει να στερεώσουμε το τουλουπάνι με το γιαούρτι για να στραγγίξει και να φύγει το περιττό νερό.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το τουλουπάνι και στερεώνουμε την κουτάλα, στην οποία είναι δεμένο, στο χείλος της κατσαρόλας έτσι ώστε να κρέμεται το τουλουπάνι και να στραγγίζει το γιαούρτι.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουμε εμείς το τουλουπάνι. Το αφήνουμε να στραγγίξει μέσα στο ψυγείο για 1 με 2 μέρες (εάν δεν είστε ανυπόμονοι είναι καλύτερα να το αφήσετε να στραγγίξει 2 μέρες).

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και το τουλουπάνι από την κατσαρόλα. Ανοίγουμε το τουλουπάνι κόβοντας και αφαιρώντας το σπάγγο και παίρνουμε το τυρί από μέσα που είναι έτοιμο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήουμε το τυρί κρέμα για να φτιάξουμε κρητικό ντάκο.

Tip Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή σε δοχείο με λάδι για μεγαλύτερο διάστημα!

Παρακολουθείστε και το βίντεο με τον Άκη Πετρετζίκη για περισσότερες λεπτομέρειες:

Σπιτικό τυρί κρέμα | Kitchen Lab by Akis Petretzikis

akispetretzikis.com

loading...