Μήπως η Αρχαία Αίγυπτος να Έχει Άλλη Καταγωγή από Αυτή που Νομίζουμε; (video)

[16/12/2018 - 14:43]

Μήπως η Αρχαία Αίγυπτος να Έχει Άλλη Καταγωγή από Αυτή που Νομίζουμε;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Αίγυπτος με όλα τα μνημεία της, αλλά πιο ειδικά με τις τρεις Μεγάλες Πυραμίδες της, συνδυάζειν με πολλούς τρόπους διάφορα ιστορικά και μη στοιχεία, τα οποία οδηγούν σε πολλά μυστήρια.

Όμως, για μερικούς, ακόμα και η ίδια η προέλευση των αρχαίων Αιγυπτίων και του πολιτισμού τους κρύβουν ένα μεγάλο μυστήριο.

Έτσι, λοιπόν, για τον αφηγητή του Ancient Architects, κανάλι του YouTube, υπάρχει κάτι που τον οδηγεί σε παράξενα συμπεράσματα.

Μέσα από όλη του την έρευνα, μας λέει, δεν μπορεί να ξεφύγει από την ιδέα ότι η Αρχαία Μεσοποταμία και η Αρχαία Αίγυπτος έχουν κοινή προέλευση, ή σαν από το ένα να γεννήθηκε το άλλο.

Είναι μια υπόθεση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, ενώ υποστηρίζεται από πολλούς διάσημους ερευνητές. Αν και είναι αρκετά δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους, πιστεύεται γενικότερα ότι οι δύο πολιτισμοί έχουν κοινή προέλευση.

Μια πτυχή της αρχαίας αιγυπτιακής εικονογραφίας που έχει τραβήξει την προσοχή του αφηγητή, του βίντεο που ακολουθεί, τους τελευταίους μήνες, είναι η διακοσμητική πρόσοψη ενός παλατιού, η οποία έχει ένα πολύ ξεχωριστό ύφος.

Άραγε, αυτή η ένδειξη και όλα όσα μας εξηγεί ο αφηγητής, μπορεί να διαμορφώσουν μία ισχυρή ένδειξη πως οι δύο αυτοί πολιτισμοί είχαν μία κοινή αρχή ή ότι στηρίχτηκαν ή προέκυψαν από έναν άλλο παλαιότερο πολιτισμό από αυτούς; Και αν, ναι, ποιός θα μπορούσε να είναι αυτός;

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Mesopotamian Origins of Ancient Egypt | Ancient Architects

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ