Ανακάλυψαν μία Δεύτερη Τεράστια Σφίγγα στο Οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι γνωρίζουμε τις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Όλοι ξέρουμε πως εκεί κοντά υπάρχει μία μεγάλη δομή η οποία ονομάζεται Σφίγγα. Μέσα στα πλαίσια διαφόρων ερευνών έχει υποστηριχτεί ότι κάπου πρέπει να υπάρχει μία ακόμα.

Το κανάλι Ancient Architects του YouTube, σε ένα από τα πρώτα του βίντεο, τον Οκτώβριο του 2017, εξέτασε την υπόθεση ότι υπήρχε μια δεύτερη Σφίγγα στη Γκίζα, για την οποία, βάσει ιστορικών κειμένων, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανότατα μια κατασκευή από τούβλα και λάσπη στην άλλη πλευρά του Νείλου.

Η ηλικία της, ήταν μάλλον κατά πολύ νεώτερη από τη μεγάλη και πασίγνωστη Σφίγγα. αλλά πιθανότατα καταστράφηκε με φυσικό τρόπο από πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Νείλου.

Ωστόσο, εκείνο το βίντεο δεν είχε λάβει υπόψη του την υπόθεση που τέθηκε πρόσφατα από τον Δρ Reda Abdel Halim, ότι πραγματικά θα μπορούσαν να εξακολουθούν να υπάρχουν τα ερείπια εκείνης της δεύτερης Σφίγγας στο οροπέδιο της Γκίζας.

Αυτός ο ισχυρισμός του Δρ Reda βρίσκεται σε ένα έγγραφο, μία μελέτη, που παρουσιάστηκε το 2016 στη Διεθνή Επιστημονική Διάσκεψη στην Αίγυπτο.

Αν όλα αυτά έχουν μία αληθινά επιστημονική υπόσταση και αυτή η δομή, θα μπορούσε να αποτελεί πράγματι μια άλλη Σφίγγα, μία δεύτερη, το πράγματα αλλάζουν κατά πολύ για όσα ως τώρα γνωρίζαμς.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε για αυτή την πολύ σημαντική δομη:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Is this the Second Sphinx of Giza in Egypt? | Ancient Architects

diadrastika.com