«Εξωγήινο» Πλάσμα Ξεβράστηκε στην Αυστραλία

[23/12/2018 - 12:58]

«Εξωγήινο» Πλάσμα Ξεβράστηκε στην Αυστραλία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα πολύ περίεργο πλάσμα δημοσιεύτηκε στα ηλεκτρονικά μέσα από έναν χρήστη του Reddit ο οποίος το βρήκε σε παραλία του Broome.

Η εικόνα δείχνει ένα πλάσμα στην άμμο που θα μπορούσε να είναι χταπόδι, αλλά έχει πάρα πολλά πλοκάμια, κάποια από τα οποία είναι μαύρα, ενώ το σώμα έχει σχήμα μπαλονιού και μοιάζει με κεφάλι.

Όπως αναφέρει η dailystar.co.uk, οι χρήστες του διαδικτύου μπερδεύτηκαν από το περίεργο πλάσμα για το τι θα μπορούσε να είναι.

Αλλά τελικά κάποιοι άρχισαν να υποθέτουν ότι πρόκειται για μια ανεμώνη της θάλασσας, η οποία είχε βρεθεί ανάποδα στην ακτή.

Αυτό το είδος ανεμώνης βρίσκεται στα τροπικά νερά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας. Μπορούν να μεγαλώσουν έως 50 εκατοστά και συνήθως έχουν περισσότερο χρώμα.

Το «πλάσμα» έχει ένα δηλητηριώδες τσίμπημα που είναι εξαιρετικά οδυνηρό για τον άνθρωπο και μπορεί να πάρει μήνες για να θεραπευτεί.

Το National Institute of Water and Atmospheric Research, της Νέας Ζηλανδίας, αναγνώρισε το «πλάσμα» ως την «μέδουσα λιοντάρι», το μεγαλύτερο γνωστό είδος μέδουσας στον κόσμο.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ