«Εξωγήινο» Πλάσμα Ξεβράστηκε στην Αυστραλία

«Εξωγήινο» Πλάσμα Ξεβράστηκε στην Αυστραλία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα πολύ περίεργο πλάσμα δημοσιεύτηκε στα ηλεκτρονικά μέσα από έναν χρήστη του Reddit ο οποίος το βρήκε σε παραλία του Broome.

Η εικόνα δείχνει ένα πλάσμα στην άμμο που θα μπορούσε να είναι χταπόδι, αλλά έχει πάρα πολλά πλοκάμια, κάποια από τα οποία είναι μαύρα, ενώ το σώμα έχει σχήμα μπαλονιού και μοιάζει με κεφάλι.

Όπως αναφέρει η dailystar.co.uk, οι χρήστες του διαδικτύου μπερδεύτηκαν από το περίεργο πλάσμα για το τι θα μπορούσε να είναι.

Αλλά τελικά κάποιοι άρχισαν να υποθέτουν ότι πρόκειται για μια ανεμώνη της θάλασσας, η οποία είχε βρεθεί ανάποδα στην ακτή.

Αυτό το είδος ανεμώνης βρίσκεται στα τροπικά νερά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας. Μπορούν να μεγαλώσουν έως 50 εκατοστά και συνήθως έχουν περισσότερο χρώμα.

Το “πλάσμα” έχει ένα δηλητηριώδες τσίμπημα που είναι εξαιρετικά οδυνηρό για τον άνθρωπο και μπορεί να πάρει μήνες για να θεραπευτεί.

Το National Institute of Water and Atmospheric Research, της Νέας Ζηλανδίας, αναγνώρισε το “πλάσμα” ως την “μέδουσα λιοντάρι”, το μεγαλύτερο γνωστό είδος μέδουσας στον κόσμο.

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.