Λύθηκε το Μυστήριο γιατί «Γέρνει» ο Πλανήτης Ουρανός (video)

Λύθηκε το Μυστήριο γιατί «Γέρνει» ο Πλανήτης Ουρανός

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ένα από τα περίεργα σώματα του Ηλιακού μας Συστήματος, καθώς όπως φαίνεται, είναι ο μόνος πλανήτης που περιστρέφεται παράξενα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει τον Ουρανό να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους πλανήτες είναι ότι ο άξονας περιστροφής τους είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία με την εκλειπτική, δηλαδή, το νοητό επίπεδο πάνω στο οποίο κινούνται οι πλανήτες.

Καθώς οι δακτύλιοι που έχει – όπως και ο Κρόνος- είναι κάθετοι, ο Ουρανός μοιάζει με ένα στόχο που κυλάει πάνω σε ένα δίσκο βινυλίου. Οι επιστήμονες, όμως, πιστεύουν τώρα ότι ξέρουν πώς και γιατί συνέβη αυτό.

Σύμφωνα με το phys.org, λεπτομερείς υπολογιστικές προσομοιώσεις δείχνουν ότι ένας τεράστιος βράχος έπεσε στον έβδομο σε απόσταση πλανήτη από τον Ήλιο, δήλωσε ο ερευνητής αστρονομίας του Πανεπιστημίου Durham Jacob Kegerreis, ο οποίος παρουσίασε την ανάλυσή του σε ένα μεγάλο συνέδριο για τη Γη και τη Διαστημική Επιστήμη.

Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό ότι το μεγάλο αντικείμενο που χτύπησε τον Ουρανό να εξακολουθεί να κρύβεται στο Ηλιακό μας Σύστημα, όμως πολύ μακριά για να μπορούμε να το δούμε, είπε ο Jim Green, ένας κορυφαίος επιστήμονας της NASA.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για να δείτε σχηματικά όλα αυτά και να μάθετε περισσότερα σχετικά:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Something Big Crashed into Uranus Which Made the Planet Lopsided

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

https://youtu.be/wV8Qj2jKCLE

diadrastika.com

loading...