Εκπληκτική Θέαση από Ηλεκτρικά Μπλε Σύννεφα Πάνω από την Ανταρκτική Κατέγραψε η NASA

[01/12/2018 - 09:34]

Εκπληκτική Θέαση από Ηλεκτρικά Μπλε Σύννεφα Πάνω από την Ανταρκτική Κατέγραψε η NASA

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το διαστημικό σκάφος AIM της NASA παρακολουθεί ένα ξέσπασμα από ηλεκτρικά μπλε σύννεφα ψηλά πάνω από την Ανταρκτική. Αυτά είναι τα λεγόμενα «noctilucent clouds» (NLCs).

Σύμφωνα με στοιχεία από το spaceweather.com, το κανάλι nemesis maturity του YouTube μας εξηγεί και μας δείχνει στο βίντεο που ακολουθεί, ότι τα ηλεκτρικά μπλε σύννεφα σχηματίζονται όταν οι καταιγίδες των ατμών του θέρους περιτυλίγονται γύρω από τον καπνό μετεωριτών, σχηματίζοντας σμήνη κρυστάλλων πάγου στην άκρη του διαστήματος.

«Αυτή είναι η εποχή για τα ηλεκτρικά μπλε σύννεφα στο νότιο ημισφαίριο», λέει η Cora Randall, μέλος της επιστημονικής ομάδας του AIM στο Laboratory for Atmospheric and Space Physics του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

«Εμφανίζονται συνήθως τον Νοέμβριο και παραμένουν μέχρι τον Φεβρουάριο». Και φέτος ξεκίνησαν να φαίνονται από τις 21 Νοεμβρίου.

Αν νομίζετε ότι τα περίεργα σύννεφα στην ατμόσφαιρα, εκεί στην απομακρυσμένη Ανταρκτική δεν έχουν πρακτικό ενδιαφέρον, ξανασκεφτείτε το. Οι ερευνητές ανακάλυψαν απροσδόκητες τηλε-συνδέσεις μεταξύ των σύννεφων και των καιρικών συνόλων, χιλιάδες μίλια μακριά. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι οι θερμοκρασίες του χειμώνα στην Ιντιάνα, συσχετίζονται με τα NLCs στην Ανταρκτική.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι συνδέσεις μεγάλων αποστάσεων θα μπορούσε να βελτιώσει τα μοντέλα του κλίματος και την πρόγνωση του καιρού

Παρακολουθείστε το βίντεο για να δείτε ηλεκτρικά μπλε σύννεφα και να μάθετε περισσότερα:

Outbreak of Electric-Blue Clouds Detected Over Antarctica

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ