Πως η Κλιματική Αλλαγή Διαταράσσει την Ανθρώπινη Ψυχολογία και που την Οδηγεί

[15/12/2018 - 10:03]

Πως η Κλιματική Αλλαγή Διαταράσσει την Ανθρώπινη Ψυχολογία και που την Οδηγεί

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Κλιματική Αλλαγή, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, δεν φέρνει μόνο τρομερές συνέπειες στο πλανήτη αλλά και στη σωματική, ψυχική και ψυχολογική υγεία μας.

Οι ζεστές μέρες, οι πολυπληθέστεροι κεραυνοί και ένα σωρό από άλλες «παράξενες» δραστηριότητες στην Φύση, στα ποτάμια, στις θάλασσες, στην ατμόσφαιρα την ίδια, δημιουργούν παρενέργειες τις οποίες οι «ειδικοί» προσπαθούν να απομακρύνουν με διάφορους τρόπους, οι οποίοι μπορεί να είναι «καλοί» για την υπερθέρμανση, αλλά δεν είναι «καλοί» για την γεωργία.

Επιπλέον, οι ίδιοι οι άνθρωποι επηρεάζονται από την Κλιματική Αλλαγή και αυτό φαίνεται στην συμπεριφέρονται τους η οποία είναι πιο ασταθής και περισσότερο παρορμητική.

Κατά συνέπεια δεν είναι τυχαία τα προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με τα καιρικά φαινόμενα, ύστερα από σχετικές έρευνες.

Ενδείξεις ψυχασθένειας, περιστατικά κατάθλιψης, τάσεις σε αρνητικές σκέψεις και πράξεις απελπισίας, όπως αυτοκτονίες ή ακόμα και παράδοξες εγκληματικές ενέργειες, ενδεχομένως σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή.

Παρακολουθείστε το ελληνικό βίντεο από το κανάλι Lab of Datum του YouTube, για να μάθετε περισσότερα:

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ