Το Κομπολόι Προέρχεται από την Μινωική Κρήτη Χιλιάδες Χρόνια Πριν Έρθει από την Ανατολή (εικόνες)

[21/12/2018 - 11:41]

Το Κομπολόι Προέρχεται από την Μινωική Κρήτη Χιλιάδες Χρόνια Πριν Έρθει από την Ανατολή

Του Γιάννη Μπορμπαντωνάκη

Το ΚΟΜΠΟΛΟΪ το εφηύραν οι ΜΙΝΩΙΤΕΣ Κρήτες, χιλιάδες χρόνια πριν… έρθει από την… Ανατολή! Μάλιστα στην αρχαιότερη απεικόνισή του, το παίζει… γυναίκα!

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπορμπαντωνάκη και το arxeion-politismou.gr Όπου κι αν κοιτάξεις στο διαδίκτυο, σχετικά με την Ιστορία του κομπολογιού, το μόνο που θα ιδείς, φίλε αναγνώστη, είναι ότι προήλθε από την… Ινδία – και γενικότερα από την Ανατολή – περίπου μεταξύ του 800-500 π.Χ.!

ΚΑΝΕΙΣ, όμως, δεν σου λέει ότι η αρχαιότερη απεικόνισή του στον κόσμο ευρίσκεται σε τοιχογραφία της Θήρας Κυκλάδων, με μια Μινωίτισσα Κρητικιά να κρατά… κομπολόι.Μάλιστα έχει βρεθεί στην περιοχή «Ξεστή» της Θήρας!

Γιατί; Γιατί σε θέλουν κοιμισμένο Έλληνα. Θέλουν να μην γνωρίζεις το παρελθόν σου. Θέλουν να μην γνωρίζεις την καταγωγή σου. Όλοι οι άλλοι λαοί ασχολούνται με την «Ιστορία» τους. Μόνο ο Έλληνας απαγορεύεται να μάθει την δική του.

Το Κομπολόι Προέρχεται από την Μινωική Κρήτη Χιλιάδες Χρόνια Πριν Έρθει από την Ανατολή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Γ. Λεκάκη:

Άλλοι λένε πως το κομπολόι (< κόμβος + λόγος) προέρχεται από το μάλατης Κίνας, ένα κομπολόι προσευχής. Μήπως το μάλα της Κίνας ονοματίσθηκε εκ καταγωγής (όπως πολλά αντικείμενα), και εν προκειμένω από τα Μάλια της Κρήτης;

Διαβάστε επίσης: Οι Μυστικές Θεραπευτικές Ιδιότητες του Κομπολογιού

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ