Ο Κρόνος Μέσα από Υπέρυθρες όπως Δεν τον Έχετε Ξαναδεί (εικόνες)

[23/12/2018 - 10:58]

Ο Κρόνος Μέσα από Υπέρυθρες όπως Δεν τον Έχετε Ξαναδεί

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει σε φωτογραφίες τον Κρόνο με τους δακτυλίους του. Είναι ένα φανταστικό πλανητικό σύστημα. Όμως, σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί τον Κρόνο μέσα από υπέρυθρες.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι μια αλλιώτικη αλλά ιδανική άποψη του υπέρυθρου φωτός που χτυπάει τον Κρόνο από τον ήλιο. Το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει στο υπέρυθρο φάσμα, επομένως μόνο με κάμερες και ειδικά φίλτρα μπορούμε να έχουμε αυτά τα εκπληκτικά πλάνα. 

Ο Κρόνος Μέσα από Υπέρυθρες όπως Δεν τον Έχετε Ξαναδεί (εικόνες)

Επίσης, οι κάμερες IR είναι ιδανικές για το κυνήγι ΑΤΙΑ στον ουρανό, καθώς το υπέρυθρο φίλτρο το καθιστά εύκολο, διότι οτιδήποτε κρυμμένο από τα μάτια μας θα είναι ορατό στο υπέρυθρο φάσμα, όπως μας εξηγεί ο γνωστός “κυνηγός UFO” Scott C. Waring.

Ο Κρόνος Μέσα από Υπέρυθρες όπως Δεν τον Έχετε Ξαναδεί (εικόνες)

Αυτή η σύνθετη εικόνα ψευδοχρώματος, κατασκευάστηκε από δεδομένα που ελήφθησαν από το διαστημόπλοιο Cassini της NASA, μας δείχνει τα δαχτυλίδια του Κρόνου και το νότιο ημισφαίριο. 

Ο Κρόνος Μέσα από Υπέρυθρες όπως Δεν τον Έχετε Ξαναδεί (εικόνες)

Η σύνθετη εικόνα κατασκευάστηκε από 65 μεμονωμένες παρατηρήσεις από το οπτικό και υπέρυθρο φασματόμετρο χαρτογράφησης του Cassini στο τμήμα κοντά στο υπέρυθρο του φωτεινού φάσματος την 1η Νοεμβρίου 2008. Οι παρατηρήσεις ήταν κάθε έξι λεπτά, όμως μαθαίνουμε από το solarsystem.nasa.gov.

Δεν είναι μαγευτικές εικόνες;

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ