Τα Κρυμμένα Μυστικά του Δίσκου Nebra

Τα Κρυμμένα Μυστικά του Δίσκου Nebra

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αν και ο δίσκος Nebra Sky είναι κάτι που αρκετοί μπορεί να έχουν δει σε εικόνες, είναι ωστόσο ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζουν πολλοί, καθώς τα μυστικά του φαίνεται να είναι περισσότερα και καλά κρυμμένα.

Τι εννοούσε η UNESCO όταν έλεγε χαρακτηριστικά “η παλαιότερη συγκεκριμένη απεικόνιση των κοσμικών φαινομένων παγκοσμίως”;

Αρχικά, ο δίσκος Nebra θεωρήθηκε ως μία αρχαιολογική πλαστογραφία, ανάμεσα σε πολλές άλλες που κατακλύζουν τον κόσμο, ιδιαίτερα στον διαδικτυακό χώρο.

Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1999 από δύο ερασιτέχνες κυνηγούς θησαυρών οι οποίοι φαίνεται να χρησιμοποίησαν παράνομα ανιχνευτές μετάλλων στο δάσος Ziegelroda στη Saxony-Anhal της Γερμανίας.

Ήταν σαφώς ένα εύρημα μεγάλης σημασίας που είχε θαφτεί μαζί με δύο σπαθιά, δύο άξονες, δύο δαχτυλίδια σπιράλ και μία χάλκινο σμίλη.

Από τότε, έχουν κυκλοφορήσεις διάφορες φήμες και έρευνες. Μάλιστα, μία από αυτές διεκδικεί την ελληνικότητα του Δίσκου Nebra.

Διαβάστε επίσης: Δίσκος Νέμπρα: Αδιάψευστη Απόδειξη Ελληνικής Παρουσίας στην Γερμανία πριν από το 1600 π.Χ.

Ωστόσο, έχουν υπάρξει και άλλες απόψεις, ίσως, πιο φανταστικές, οι οποίες θέλουν τον συγκεκριμένο δίσκο να σχετίζεται με τον αστερισμών των Πλειάδων, με ό,τι προεκτάσεις μπορεί αυτή η θεωρία να φέρνει στο νου του κάθε ανθρώπου, με “επισκέπτες” από εκείνα τα μακρινά μέρη του διαστήματος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πάντως, έχει μεγάλη αξία να παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί, από το κανάλι Ancient Architects του YouTube, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το συναρπαστικό αντικείμενο, με πληροφορίες που έχει στοιχειοθετήσει από το archeology.com, το ancient-origins.net και το businessinsider, όπως αναφέρεται.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Secrets of the Nebra Sky Disc | Ancient Architects

diadrastika.com