Τα Κρυμμένα Μυστικά του Δίσκου Nebra

[27/12/2018 - 11:56]

Τα Κρυμμένα Μυστικά του Δίσκου Nebra

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αν και ο δίσκος Nebra Sky είναι κάτι που αρκετοί μπορεί να έχουν δει σε εικόνες, είναι ωστόσο ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζουν πολλοί, καθώς τα μυστικά του φαίνεται να είναι περισσότερα και καλά κρυμμένα.

Τι εννοούσε η UNESCO όταν έλεγε χαρακτηριστικά “η παλαιότερη συγκεκριμένη απεικόνιση των κοσμικών φαινομένων παγκοσμίως”;

Αρχικά, ο δίσκος Nebra θεωρήθηκε ως μία αρχαιολογική πλαστογραφία, ανάμεσα σε πολλές άλλες που κατακλύζουν τον κόσμο, ιδιαίτερα στον διαδικτυακό χώρο.

Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1999 από δύο ερασιτέχνες κυνηγούς θησαυρών οι οποίοι φαίνεται να χρησιμοποίησαν παράνομα ανιχνευτές μετάλλων στο δάσος Ziegelroda στη Saxony-Anhal της Γερμανίας.

Ήταν σαφώς ένα εύρημα μεγάλης σημασίας που είχε θαφτεί μαζί με δύο σπαθιά, δύο άξονες, δύο δαχτυλίδια σπιράλ και μία χάλκινο σμίλη.

Από τότε, έχουν κυκλοφορήσεις διάφορες φήμες και έρευνες. Μάλιστα, μία από αυτές διεκδικεί την ελληνικότητα του Δίσκου Nebra.

Διαβάστε επίσης: Δίσκος Νέμπρα: Αδιάψευστη Απόδειξη Ελληνικής Παρουσίας στην Γερμανία πριν από το 1600 π.Χ.

Ωστόσο, έχουν υπάρξει και άλλες απόψεις, ίσως, πιο φανταστικές, οι οποίες θέλουν τον συγκεκριμένο δίσκο να σχετίζεται με τον αστερισμών των Πλειάδων, με ό,τι προεκτάσεις μπορεί αυτή η θεωρία να φέρνει στο νου του κάθε ανθρώπου, με “επισκέπτες” από εκείνα τα μακρινά μέρη του διαστήματος.

Πάντως, έχει μεγάλη αξία να παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί, από το κανάλι Ancient Architects του YouTube, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το συναρπαστικό αντικείμενο, με πληροφορίες που έχει στοιχειοθετήσει από το archeology.com, το ancient-origins.net και το businessinsider, όπως αναφέρεται.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Secrets of the Nebra Sky Disc | Ancient Architects

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ