Τα Μυστικά της Πυραμίδας του Kukulcan των Μάγιας

Τα Μυστικά της Πυραμίδας του Kukulcan των Μάγιας

Όλες οι πυραμίδες του κόσμου, γνωστές και άγνωστες, κρύβουν πολλά μυστικά, τόσο στο εξωτερικός τους, όσο και στο εσωτερικό τους.

Η πυραμίδα του Kukulcan των Μάγιας, είναι μία από αυτές. Μερικά από τα μυστικά της θα δείτε στην συνέχεια. -d-

Η πυραμίδα του Kukulcan βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Chichen-Itza βόρεια της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό.

Χτίστηκε από τους Μάγιας περίπου στο 800 μ.Χ. και έχει ύψος 25 μέτρα Το μνημείο αυτό ήτανε το πέτρινο ημερολόγιο των Μάγιας, που αργότερα ονομάστηκε «το κάστρο» (El Castillo). Επίσης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988.

Σε κάθε πλευρά της πυραμίδας υπάρχει μία σκάλα που αποτελείται από 91 μικρά και απότομα σκαλιά. Αν στο άθροισμα των σκαλιών (364) προσθέσουμε και το τελευταίο διάζωμα σχηματίζουμε τον αριθμό των ημερών του έτους.

Τα 9 διαζώματα σε κάθε έδρα χωρίζονται στη μέση από τη σκάλα σχηματίζοντας 18 τμήματα που αντιπροσωπεύουν τους 18 μήνες (με 20 ημέρες ο καθένας) του ημερολογίου των Μάγιας.

Σε κάθε ισημερία (21 Μαρτίου και 21 Σεπτεμβρίου) παρατηρείται στη βόρεια πλευρά ένα παράξενο φαινόμενο:

το φως του ήλιου συνδυάζεται με τις σκιές και δημιουργούν μια σειρά από τρίγωνα. Το φαινόμενο διαρκεί περίπου 3 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Όλα Έμοιαζαν Συνηθισμένα… ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ την Μία Πυραμίδα μέσα στην Άλλη!!!

Σύμφωνα με ψηφοφορία που διεξήχθη με πρωτοβουλία της ελβετικής οργάνωσης New7Wonders το 2001 (τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το 2007) η πυραμίδα είναι ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου.

Τα υπόλοιπα έξι είναι Το Σινικό τείχος της Κίνας, η Πέτρα στην Ιορδανία, το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στην Βραζιλία, το Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Κολοσσαίο στη Ρώμη και το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία.

apocalypsejohn.com

loading...