Το Μυστήριο με τον Άνθρωπο που Έζησε 256 ολόκληρα Χρόνια

Το Μυστήριο με τον Άνθρωπο που Έζησε 256 ολόκληρα Χρόνια

Και ποιός άνθρωπος δεν υπάρχει που θα ήθελε να ζήσει πάνω από τα εκατό ή και πάνω από 200 χρόνια, ή ακόμα και για πάντα! Όχι, όμως, ως σάψαλο, αλλά υγιής, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι τουλάχιστον ένας, τα κατάφερε! -d-

Μεγάλωσε 180 παιδιά ενώ οι 23 γυναίκες που είχε πέθαναν πολύ πριν από τον ίδιο…

Ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρό χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν υπεραρκετό.

Μέτα ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς όπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά.

Σύμφωνα με τους New York Times μετά από αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την καρδιά, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».

Οι άνθρωποι τότε απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν από την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια.

Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150 τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.

Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια είναι ένας γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες). Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;

Το Μυστήριο με τον Άνθρωπο που Έζησε 256 ολόκληρα Χρόνια

Υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και στο wikipedia.org αλλά (υπό αμβισβήτηση)

Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά όπως και να” χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον…

newsitamea.gr και mymind.gr

loading...