10 από τα Πιο Παράξενα Έγγραφα που Αποχαρακτηρίστηκαν Ποτέ

10 από τα Πιο Παράξενα Έγγραφα που Αποχαρακτηρίστηκαν Ποτέ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Για ποιό λόγο η CIA να απελευθερώνει αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και να τα κυκλοφορεί σε κοινή θέα; Και, μάλιστα, τα πιο περίεργα έγγραφά της, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν απόρρητα;

Τελικά, φαίνεται πως με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι: Κρύβουν έγγραφα, διαμαρτυρόμαστε που το κάνουν. Τα φέρνουν εμπρός να τα διαβάσει ο καθένας, μας φαίνεται ύποπτο…

Η CIA, ως γνωστόν, είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών εθνικής ασφάλειας στους υπεύθυνους που χαράζουν την πολιτική του αμερικανικού έθνους – ενώ σύμφωνα με πολλούς συνωμοσιογράφους, το κάνει και για πολλά περισσότερα κράτη στον κόσμο.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η δουλειά τους απαιτεί τη διατήρηση των άκρως απόρρητων πληροφοριών μακριά από το δημόσιο μάτι. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η εμφάνιση υστερίας από το κοινό και για να διασφαλίσουν ότι τα μυστικά τους δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια.

Ωστόσο, λόγω του νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης, η CIA πρέπει να παρέχει μερική ή πλήρη πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, αν το ζητήσει κάποιος. Προφανώς, υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.

Η CIA δημιούργησε ακόμη και ένα ηλεκτρονικό αναγνωστήριο για την Ελευθερία Πληροφοριών (Actress Freedom of Information Act) για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των πολιτών σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα.

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της CIA, τότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω,.

Ορισμένα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα είναι αναμενόμενα, όπως για μια χούφτα εφημερίδων που αναφέρθηκε στο πώς η CIA προσπαθούσε να αποσιωπήσει την υστερία ή το ενδιαφέρον του κόσμου για τα UFO.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι ΗΠΑ έχουν μια μακρά και περίπλοκη σχέση με τους εξωγήινους και τα UFOs, γενικότερα, και υπάρχουν εκατοντάδες έγγραφα σχετικά με αυτό το θέμα στην ιστοσελίδα τους.

Υπάρχουν όμως ορισμένα έγγραφα, όπως ένα με τίτλο “Soviet Jokes for the DDCI”, που δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν. Είναι κυριολεκτικά γεμάτο με αστεία για τη Σοβιετική Ένωση. Αλλά, μάλλον πρέπει να έχει ζήσει κάποιος εκείνη την εποχή για να τα καταλάβει.

Ένα άλλο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο που κυκλοφόρησε το 2002 ήταν ένα σημείωμα που αποστάλθηκε στους υπαλλήλους της CIA το 1965 και αφορούσε έναν υπάλληλο που είχε παρατηρήσει έλλειψη μπουκαλιών της κόκα κόλα!

Για ποιο λόγο, άραγε, να ήταν σημαντικό να ταξινομηθούν αυτές οι πληροφορίες; Μήπως ήταν κάποιος κώδικας που εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουμε;

Ωστόσο υπάρχουν και ποιο σημαντικά έγγραφα που αφορούσαν την “ενορχήστροση” για να περικυκλώσουν τον Fidel Castro.

Παρακολουθείστε το βίντεο για να δείτε 10 από τα πιο παράξενα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

10 Most Bizarre Declassified CIA Documents

diadrastika.com