Βρέθηκε Πιστοποιητικό του Πούτιν στα Αρχεία της Στάζι

[12/12/2018 - 09:01]

Βρέθηκε Πιστοποιητικό του Πούτιν στα Αρχεία της Στάζι

Το Υπουργείο Εργασίας με το Αρχείο του Κρατικού Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της πρώην ΛΔΓ στη Δρέσδη βρήκε μεταξύ των εγγράφων του πιστοποιητικό υπηρεσίας που εκδόθηκε στο όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτό αναφέρει η Γερμανική Bild, σύμφωνα με το f-news.gr

Το έγγραφο φυλάσσεται στο Τμήμα Προσωπικού και Προσόντων του πρώην τμήματος Stasi στη Δρέσδη.

Το πιστοποιητικό που εκδόθηκε για λογαριασμό του Major Vladimir Putin στις 31 Δεκεμβρίου 1985 υπογράφηκε και ανανεώθηκε κάθε τρεις μήνες μέχρι το τέλος του 1989

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, στο Τμήμα της KGB στη Δρέσδη, ο Πούτιν είχε απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες της ΛΔΓ, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν την εργασία στη Σοβιετική μυστική αστυνομία.

Το πιστοποιητικό απαλλάσσει επίσης την πρόσληψη υπαλλήλων στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Οι μυστικές υπηρεσίες της σοβιετικής KGB και της Ανατολικής Γερμανίας Στάζι, ήταν σε θέση να ανταλλάσσουν έγγραφα για τους υπαλλήλους τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με αφορμή το δημοσίευμα της Bild.

Σύμφωνα με τα λόγια του, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υπόθεση μπορούν τώρα να βρεθούν στην Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ το 1975, ο Πούτιν είχε σταλεί για να εργαστεί στο πλαίσιο της επιτροπής για την Κρατική Ασφάλεια της ΕΣΣΔ.

Το 1985 τον έστειλαν στο γραφείο της KGB στην Ανατολική Γερμανία και εργάστηκε στη Δρέσδη το 1990 για να εργαστεί εκεί ως ανώτερος επίτροπος και Ανώτερος Βοηθός Αρχηγός.

Ο Πούτιν έχει μιλήσει δημοσίως για το έργο του στη Γερμανία, η ταινία του δημοσιογράφου Αντρέι Kondrashov εμφανίζει στις αρχές του 2018, τον Πούτιν να λέει για τα γεγονότα στα τέλη του 1989, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της Στάζι στην Ανατολική Γερμανία και, στη συνέχεια, να εισέλθουν στο κτίριο της KGB.

Σε αυτό το σημείο, ο Πούτιν ενήργησε ως διαπραγματευτής και δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να φθάσουν στο κτίριο της KGB.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ