Θρίλερ στο Διάστημα με Μυστηριώδη Τρύπα σε Σκάφος στο ΔΔΣ

[13/12/2018 - 08:36]

Θρίλερ στο Διάστημα με Μυστηριώδη Τρύπα σε Σκάφος στο ΔΔΣ

Σίγουρα, οι αστροναύτες έχουν εκπαιδευτεί για πολλά που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο διάστημα, όσο είναι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όμως, αυτό άγγιξε τα όρια του θρίλερ καθώς θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα. -d-

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες βγήκαν για έναν διαστημικό περίπατο την Τρίτη, με στόχο να επιλύσουν το μυστήριο μιας μικρής ρωγμής που εντοπίστηκε στη μία πλευρά του διαστημικού σκάφους Soyuz-MC9, το οποίο προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως μαθαίνουμε από το cnn.gr, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα κατασκευαστικό σφάλμα να προκάλεσε την τρύπα πλάτους 2 χιλιοστών, η οποία εντοπίστηκε τον Αύγουστο στην κάψουλα του ρωσικού Soyuz, με τη NASA να επιδιώκει να κατευνάσει τις εικασίες περί σαμποτάζ.

Ο διαστημικός περίπατος των Όλεγκ Κονονένκο και Σεργκέι Προκόπιεφ, διάρκειας έξι ωρών, ξεκίνησε στις 18.00 ώρα Ελλάδας και μεταδόθηκε ζωντανά από τη Roscosmos.

«Σεργκέι, πώς τα πάμε με το χρονοδιάγραμμα», τους ρώτησαν από το κέντρο ελέγχου, έπειτα από μια ώρα.

«Εργαζόμαστε, εργαζόμαστε χαλαρά» απάντησε ο Προκόπιεφ.

Οι δύο κοσμοναύτες θα πάρουν δείγματα από το εξωτερικό περίβλημα του Soyuz-MC9 προκειμένου να ρίξουν μια ματιά στην τρύπα, στο εσωτερικό τοιχίο της κάψουλας.

Η τρύπα σφραγίστηκε τον Αύγουστο, εμποδίζοντας τη διαρροή του οξυγόνου. Αξιωματούχοι είπαν ότι το πλήρωμα, τρεις Αμερικανοί αστροναύτες, δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Γερμανός, δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Cosmonautas salen de la EEI para investigar agujero en la Soyuz

Πηγή: REUTERS/ HANDOUT

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ