Αστρονόμοι Εντοπίζουν Μυστηριώδες Αντικείμενο που «Πετάει» Πάνω από τη Γη

Αστρονόμοι Εντοπίζουν Μυστηριώδες Αντικείμενο που «Πετάει» Πάνω από τη Γη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι αστρονόμοι έχουν μπερδευτεί από την πρόσφατη παρατήρηση ενός μυστηριώδους αντικειμένου το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη μας.

Το πολύ περίεργο αντικείμενο, αναφέρεται ως “κενό αντικείμενο σακούλας απορριμμάτων” λόγω της ομοιότητάς του με μια πλαστική σακούλα που παρασύρεται από τον άνεμο.

Το αντικείμενο, με την ονομασία A10bMLz, παρατηρήθηκε τόσο από το ATLAS στη Χαβάη όσο και από το Zwicky Transient Facility, στο Palomar Mountain της Καλιφόρνιας, στις 25 Ιανουαρίου. Τ

ο Branch Observatories , με έδρα το Λονδίνο, είδε το ίδιο αντικείμενο την επόμενη ημέρα περίπου 293.000 χιλιόμετρα (18.2061 μίλια) πάνω από την επιφάνεια της Γης. Λένε ότι παρόμοια “αντικείμενα κενών σάκων απορριμμάτων” έχουν παρατηρηθεί πριν, αλλά ποτέ σε τέτοια απόσταση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, παρά το παρατσούκλι του, δεν πρόκειται για μια πραγματική σακούλα απορριμμάτων.

“Σε κάποιο σημείο, φάνηκε σαν να επρόκειτο να επιδράσει στη Γη τον Ιούλιο του 2019”, δήλωσε ο Daniel Bamberger από το Northolt Branch Observatories, στο IFLScience. “Εντούτοις, κατέστη σαφές ότι ήταν τεχνητό και ότι η τροχιά του ήταν αρκετά ασταθής και κάθε προσπάθεια να προβλεφθεί η μελλοντική πορεία του (συμπεριλαμβανομένων πιθανών επιπτώσεων) είναι μάταιη αυτή τη στιγμή”.

“Το A10bMLz είναι ένας δορυφόρος της Γης, ο οποίος παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από την ATLAS-HKO, στη Haleakala, στις 25 Ιανουαρίου. Έχει μια οπισθοδρομική και ασυνήθιστη τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας (i = 121 °), σε μέση απόσταση 262.000 χλμ. (0.68 σεληνιακές αποστάσεις) “, αναφέρεται στην σελίδα NBObservatories, όπου και μπορείτε να δείτε το αντικείμενο.

“Την τελευταία φορά που εντοπίστηκε το αντικείμενο ήταν το πρωί της 27ης Ιανουαρίου από τον Peter Birtwhistle στο Παρατηρητήριο του Great Shefford, όταν ήταν περίπου τόσο μακριά από τη Γη όσο η Σελήνη”, συνέχισε ο Bamberger. “Ήταν πολύ πιο άσχημο από ό, τι προβλεπόταν από τις προηγούμενες παρατηρήσεις.”

Η Γη ολόγυρα είναι γεμάτη με πάνω από 500.000 κομμάτια διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία επί του παρόντος κυκλοφορούν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη σε ταχύτητες 28.100 χιλιομέτρων (17.500 μίλια) ανά ώρα, σύμφωνα με τη NASA . Οι διαστημικές υπηρεσίες κάνουν καλή δουλειά στην παρακολούθηση των περισσότερων από αυτά τα τροχιακά σκουπίδια, ωστόσο, τα μικρά κομμάτια είναι συχνά αδύνατο να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τον Bill Gray στον ιστότοπο Project Pluto: “Αν κρίνουμε από τη φωτεινότητα του, αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι λίγα μέτρα, οπότε η μάζα του φαίνεται να είναι κάτω από ένα κιλό. Σημειώστε ότι αυτές είναι πολύ κατά προσέγγιση τιμές. “

Τα περισσότερα διαστημικά σκουπίδια είναι σχετικά αβλαβή, αλλά μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν κάποια πραγματικά προβλήματα για τους δορυφόρους και άλλα οχήματα που ταξιδεύουν στο διάστημα (όπως οι πύραυλοι, κλπ). 

Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2016, ένα μικρό κομμάτι τέτοιων διαστημικών σκουπιδιών άνοιξε μία τρύπα 40 εκατοστών (15 ίντσες) στον δορυφόρο Copernicus Sentinel-1A της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Ευτυχώς, όμως, φαίνεται απίθανο ότι το A10bMLz θα προκαλέσει τέτοια προβλήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι ακραίες θεωρίες που δεν πιστεύουν και τόσο αυτή την επίσημη εκτίμηση, οπότε κάνουν εκτιμήσεις ότι το A10bMLz δεν πρόκειται για ένα τυχαίο “διαστημικό σκουπίδι” αλλά για κάτι “άλλο” που κινείται κατ’ αυτόν τρόπο – σε σύγκριση με άλλα διαστημικά σκουπίδια.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

SOMETHING Is Shadowing Earth & Moving Around In Space..

diadrastika.com

loading...