Το BBC «Έκοψε» Αστροφυσικό που Είπε ότι τα Σήματα από το Διάστημα Είναι Εξωγήινων

[14/01/2019 - 15:54]

Το BBC «Έκοψε» Αστροφυσικό που Είπε ότι τα Σήματα από το Διάστημα Είναι Εξωγήινων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε μια ζωντανή συνέντευξη του BBC μία διακεκριμένη επισκέπτης, «κόπηκε» καθώς πρότεινε ότι τα σήματα που έρχονται από το διάστημα θα μπορούσαν να είναι σημάδια ενός «προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού».

Όπως αναφέρει η βρετανική express.co.uk, κόπηκε στη μέση μια συνέντευξη του BBC με την αστροφυσικό Elizabeth Pearson η οποία άρχισε να λέει, ανάμεσα σε άλλα, ότι πιθανότατα τα ραδιοσήματα, Fast Radio Bursts, που συλλέχθηκαν από το διάστημα θα μπορούσαν να συνδεθούν ή να προέρχονται από εξωγήινους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτά τα σήματα παράγονται από ισχυρά αστροφυσικά φαινόμενα όπως οι μαύρες τρύπες.

Πάντως, ο καθηγητής Avid Loeb από το Κέντρο Αστροφυσικής του Smithsonian στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα μπορούσαν να είναι απόδειξη προηγμένης εξωγήινης τεχνολογίας.

Τα πρώτα FRBS εντοπίστηκαν τυχαία το 2007, καθώς παρατηρήθηκαν σε δεδομένα ραδιοαστρονομίας που συλλέχθηκαν το 2001. Η ανακάλυψη αναφέρθηκε στο περιοδικό Nature και έγινε από μια καναδική ομάδα αστρονόμων που «κυνηγούσε» τα FRBs.

Παρακολουθήστε και το σχετικό βίντεο:

BBC cuts an interview after an astrophysicist assures that the radio signals are from Aliens

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ