Το Δίδυμο Αδερφάκι της Κύπρου Βρίσκεται στα Ανοιχτά της Αθήνας (video)

Το Δίδυμο Αδερφάκι της Κύπρου Βρίσκεται στα Ανοιχτά της Αθήνας

Το ξέρατε ότι το δίδυμο αδερφάκι του νησιού της Αφροδίτης, της Κύπρου μας, βρίσκεται στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο και απέχει 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα;

Ναι – ναι καλά ακούσατε, το δίδυμο αδερφάκι της Κύπρουτοποθετείται κάπου στα 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου.

Οι κάτοικοι του μέρους αυτού, δεν είναι άλλοι παρά μόνο οι γλάροι. Το νησάκι τοποθετείται στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας και κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «φωκών όρμος», όπως αναφέρει το cyprusalive.com.

Χαρακτηρίζεται από μαγευτικά τοπία και πλούσια βλάστηση ενώ η θάλασσα που το περιβάλει είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ και ψάρεμα.

Ο όρμος του Σκροπονερίου όπως ονομάζεται σήμερα, αποτελεί το σημείο πρόσβασης του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Στα νότια του όρμου βρίσκεται η Παραλίμνη – η νοτιότερη λίμνη της Ελλάδας-  και το όρος Πτώον. Το ανατολικό τμήμα του ανήκει στον Δήμο Χαλκιδέων ενώ και δυτικό στην Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο τμήμα που ανήκει στο Δήμο Ορχομενού ξεπροβάλει μια ταβέρνα στην οποία μπορεί να απολαύσει κανείς φρέσκο ψαρί και όχι μόνο!

Παρακολουθήστε το βίντεο για να το δείτε από ψηλά:

Το δίδυμο… αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα

loading...