Εντόπισαν τον Χαμένο Τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας

[19/01/2019 - 13:08]

Εντόπισαν τον Χαμένο Τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Φαίνεται πως ο από καιρό, χαμένος τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας είναι έτοιμος να αποκαλυφθεί τελικά.

Ο τόπος ταφής εκτιμάται τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Taposiris Magna, 30 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια, δήλωσε ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος ZahiHawass σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια του Παλέρμο. 

“Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι θάβονται στον ίδιο τάφο », δήλωσε ο Hawass. “Είμαστε τόσο κοντά για να ανακαλύψουμε την ακριβή θέση του τάφου. είμαστε στο σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού ακριβώς πρέπει να σκάψουμε “, δήλωσε ο Hawass στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, όπως μαθαίνουμε από το egypttoday.com

Με παρόμοιο τρόπο, μια αρχαία αίθουσα βασιλικών εορτασμών που χρονολογείται από την εποχή του Ραμσή Β ανακαλύφθηκε προηγουμένως στην περιοχή Matareya. 

Η αίθουσα αποκαλύφθηκε κάτω από τα κτίρια από μαλακό τούβλο και τις εμπορικές κατοικημένες περιοχές που χρονολογούνται από την τρίτη μεταβατική περίοδο, ιδιαίτερα τις εποχές της 22ης και 23ης δυναστείας. Η ανακαλυφθείσα αίθουσα έχει ορθογώνιο δάπεδο 2,9 μ × 1,9 μ. και αποτελείται από κεραμίδια ασβεστόλιθου, ύψους 80 εκατοστών πάνω από το έδαφος. 

Η ανακαλυφθείσα αίθουσα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή βασιλικών εορτασμών, όπως η εορτή του Ιωβηλαίου, θεωρείται η πρώτη του είδους της στην εποχή του Νέου Βασιλείου. Αυτή η ανακάλυψη αποκάλυψε ότι τέτοιες εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Ναό Re σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή. Η αίθουσα ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό του παλατιού. 

Επίσης αποκαλύφθηκε μια ομάδα τοίχων από τούβλο πολυώροφου κτιρίου που δείχνει τις τρεις φάσεις κατασκευής που χρονολογούνται από την εποχή του βασιλιά Ραμσή ΙΙ. 

Επίσης, αποκαλύφθηκαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα, όπως ζωγραφική των αρχιερέων του ηλιόλουστου πρίγκιπα Nept Ma Raa, εκτός από κάποια στοιχεία κεραμικής που χρονολογούνται από την 27η Δυναστεία, μία από τις οποίες ήταν ένα μικρό άγαλμα σκύλου

Ένα ανθρώπινο φυλαχτό με ανθρώπινο κεφάλι για ένα άτομο που ονομάζεται Thi από τη ρωμαϊκή εποχή θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που ανακαλύφθηκαν. 

Το κατώτερο τμήμα ενός αγάλματος για έναν ιερέα από την εποχή των Ραμσή επίσης ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του έργου εκσκαφής.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Tomb of Marc Anthony and Cleopatra to be found in 2019 + New Discovery | Ancient Architects

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ