Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι γάτες είναι ολιστικοί θεραπευτές!

[28/01/2019 - 09:01]

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι γάτες είναι ολιστικοί θεραπευτές!

Είναι γνωστό ότι οι γάτες είναι χαριτωμένες, αστείες και μας κρατούν συντροφιά. Αλλά γνωρίζατε ότι η συμβίωση με μία γάτα φέρνει μαζί και οφέλη στην υγεία μας; Έρευνα απέδειξε ότι η απόκτηση γάτας μπορεί πράγματι να μειώσει τον κίνδυνο ενός εμφράγματος.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, που χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να πραγματοποιηθεί και συμμετείχαν πάνω από 4.000 Αμερικανοί πολίτες, οι ιδιοκτήτες γάτες είχαν 30% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από έμφραγμα σε αντίθεση με τους συμμετέχοντες που δεν είχαν την συντροφιά μιας γάτας.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι ιδιοκτήτες γατών είχαν χαμηλότερους καρδιακούς παλμούς, λιγότερα επίπεδα στρες και χαμηλότερη πίεση αίματος.

Μια άλλη έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν μια γάτα ως κατοικίδιο ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλά ποσοστά τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης.

Ακόμα και το γουργούρισμα της γάτας έχει αποδειχτεί ότι είναι θεραπευτικό. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific American, έδειξε ότι οι γάτες γουργουρίζουν σε σταθερό ρυθμό και μοτίβο ανάμεσα στα 25 και 150 Hertz.

Αυτή η συχνότητα βοηθά στην ανάρρωση, ακόμα και στην οστική πυκνότητα (μάζα). Συνεπώς, η συμβίωση με μια ευτυχισμένη γάτα δυναμώνει τα κόκκαλα σου. Οι επιστήμονες επίσης ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από την νόσο Alzheimer έχουν λιγότερες κρίσεις αν ζουν με ένα κατοικίδιο και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων με HIV (AIDS) είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

enallaktikidrasi.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ