Πως να ξαπλώσουμε 30 δευτερόλεπτα πριν τον ύπνο για μυϊκούς πόνους, γόνατα, δυσκαμψία στα ισχία και άλλα

[21/01/2019 - 14:40]

Πως να ξαπλώσουμε 30 δευτερόλεπτα πριν τον ύπνο για μυϊκούς πόνους, γόνατα, δυσκαμψία στα ισχία και άλλα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ίσως το σώμα σας να αισθάνεται τόσο άκαμπτο και αγχωμένο, ώστε να είναι αδύνατο να βρεθεί σε μια άνετη θέση κατά την διάρκεια του ύπνου;

Λοιπόν, υπάρχει ένα μυστικό όπλο για ένα πιο ήρεμο μυαλό, μεγαλύτερη ευελιξία και ακόμα πιο δυνατά αποτελέσματα για τυχών πόνους που μπορεί να “ζωηρεύουν” όταν δεν πρέπει! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κρεβάτι και 30 δευτερόλεπτα από την ζωή σας!

Το μυστικό βρίσκεται στο Supta Baddha Konasana. Πρόκειται για μια στάση γιόγκα. Είναι αναντικατάστατο όταν πρόκειται για τέντωμα και χαλάρωση του σώματός σας και είναι ένα από τα πολλά asanas που προσφέρουν μια ολόκληρη σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Yoga, όταν ασκείται τακτικά, το Supta Baddha Konasana χαλαρώνει τους μυς και τους συνδετικούς ιστούς που μπορεί να γίνουν τόσο σφιχτοί και επώδυνοι ώστε να οδηγήσουν σε χρόνιο πόνο.

Εάν υποφέρετε από μυϊκούς πόνους, δυσκαμψία στα ισχία και τα γόνατά σας ή αϋπνία, δοκιμάστε να συμπεριλάβετε αυτή τη άσκηση γιόγκα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Όσο για τη άσκηση, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι, να λυγίσετε τα γόνατά σας και να φέρετε τις πατούσες των ποδιών σας μαζί. Μπορείτε να αφήσετε τα χέρια σας στο πλάι, ή πάνω από το κεφάλι σας ή να τοποθετήσετε τα χέρια σας κάτω από αυτό.

Αν αποφασίσετε να κάνετε την άσκηση, προτιμήστε βραδινές ώρες, πριν τον ύπνο.

Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να το κάνετε αμέσως μετά το γεύμα. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν κάνετε οτιδήποτε που αντί να σας χαλαρώσει, καταλήξει να χειροτερέψει την κατάστασή σας.

Μάθετε περισσότερα για το πως θα κάνετε επακριβώς την άσκηση, στο βίντεο που ακολουθεί:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Lie Like This for 30 Seconds Before Sleep, See What Happens

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ